Košarka

Podgorica će povećati finansijsku pomoć najboljem košarkaškom klubu u regionu

foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je da će Glavni grad u predstojećoj godini finansijski značajnije pomoći Košarkaški klub Budućnost Voli.

On je danas razgovarao sa čelnicima, stručnim štabom i igračima Budućnosti pred početak sezone u kojoj će Podgoričani braniti tron u ABA ligi i nastupiti u Evroligi.

„Naš zajednički posao na rekonstrukciji Velike sale SC Morača uspješno je doveden do kraja, tako da su se stekli svi uslovi da ljubitelji košarke u Podgorici i Crnoj Gori uživaju u mečevima Evrolige u narednom periodu. Mi smo se obavezali kao Glavni grad da u narednoj godini značajnije finansijski pomognemo rad KK Budućnost Voli imajući u vidu da su ti ljudi Podgorici i Crnoj Gori pružili toliko toga lijepog. To za nas predstavlja ne samo razlog za zadovoljstvo nego i jednu vrstu obaveze na koju odgovaramo na ovaj način“ rekao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković.

Vuković se nada da će Budućnost i sljedeće sezone praviti vrhunske rezultate.

„Bićemo svake sedmice prisutni u SC Morača. Bodrićemo naše momke iskreno se nadajući da je rezultat koji su postigli u ABA ligi moguće ponoviti i da ćemo ostaviti dobar utisak u Evroligi“ istakao je Vuković izražavajući zahvalnost na istorijskom sportskom podvigu uz nadu da će im te slike poslužiti kao dodatni motiv da učine sve što je do njih kako bismo se radovali sličnim uspjesima.

foto: PG Biro

Podršku Glavnog grada očekivao je prvi čovjek “plavih” Dragan Bokan i istakao da svima u klubu ona jako prija.

“Košarkaški klub Budućnost Voli, stručni štab i uprava su došli u svoju kuću jer je Glavni grad vlasnik ovoga kluba i puno nam prija što imamo jednu veliku podršku od svoga grada, kako od gradonačelnika, preko kompletne uprave do svih preduzeća koja su radila na SC Morača gdje su bili ne samo partneri nego i nosioci i neko ko je bio od velikog značaja za rekonstrukciju ovog objekta”, rekao je Bokan.

On je naglasio da je ponosan i na to što je mnogo društveno odgovornih kompanija koji su bili zajedno sa Kompanijom Voli i Glavnim gradom u tom poslu.

“Sve smo uspjeli da obezbijedimo i mogu slobodno reći da smo zadivili ljude iz Evrolige – za 90 dana smo isprojektovali novu galeriju koja nam je omogućila da možemo da pređemo 5.000 stolica u SC Morača, ugradili novu rasvjetu i sve prostorije renovirali” naglasio je Bokan podsjećajući da je napravljen i novi pres rum, nove instalacije, svlačionice sa podnim grijanjem, zamijenjeni parketi, sređeno dvorište i parking Sportskog centra Morača, spoljašnja fasada…

foto: PG Biro

“Najvažnije od svega, dokazali smo da je ovo put kako trebamo dalje zajedno da razvijamo i grad i državu. Ono što je značajnije od našeg plasmana u Evroligu je da smo pokazali da kada pružimo jedni drugima ruku možemo stvoriti mnogo toga i mislim da samo trebamo nastaviti tako”, zaključio je Bokan.

Budućnost će sezonu otvoriti u ponedjeljak utakmicom protiv Krke od 21 sat u prvom kolu ABA lige.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Preko Morace
Gost
Preko Morace

A normalno, a koga bi drugog od sportskih kolektiva..

Send this to a friend