Košarka

Podgorica prilika da napravim iskorak u karijeri

Košarkašica Mina Đorđević prvo je pojačanje Ženskog košarkaškog kluba Budućnost Bemax.

Talentovana igračica, koja se dokazala i u mlađim reprezentativnim selekcijama Srbije i tokom prethodnih pet godina igranja u Crvenoj zvezdi. Čelnici podgoričkog kluba, iako do početka nove sezone ima još tri mjeseca, već formiraju tim, a prva na listi želja bila je Mina Đorđević, kako bi pojačali mjesto krilnog centra.

Pregovori nijesu dugo trajali, dvadesetogodišnja košarkašica, koja je bila MVP finalne serije plej-ofa Srbije, potpisala je ugovor na tri sezone i time postala nova “vučica”.

“Presudilo je to što sam željela da napravim iskorak u karijeri. U Zvezdi sam provela pet godina i kada je stigla ponuda iz Budućnost Bemaxa znala sam daje to odlična prilika”, kazala je za Arenu Mina Đorđević.

Srpska internacionalka u prvom intervjuu u ulozi košarkašice podgoričkog kluba naglašava da je Budućnost Bemax već prepoznata po dobrim rezultatima, što je svakako bio preduslov da bez razmišljanja potpiše ugovor.

“Budućnost je klub koji godinama ostvaruje odlične rezultate. Prvak Crne Gore, prije dvije godine osvajač WABA lige, prošle sezone im je zamalo izmakla odbrana te titule i sigurna sam daje klub koji ima visoke ciljeve, zbog čega sam i potpisala na tri godine”, dodala je Đorđević.

Tokom prethodne tri sezone igrala je za Zvezdu u WABA ligi, a u nedavno završenoj sezoni imala je najveću minutažu u regionalnom takmičenju za svoj timu. Na 16 mečeva postigla je 236 poena (14,8 po meču), uz 102 uhvaćene lopte (odnosno 6,4 po utakmici, po čemu je bila najbolja u Zvezdi). Imala je ubjedljivo najbolji indeks korisnosti (286) u Zvezdi. Protiv Budućnost Bemaxa igrala je tri puta minule sezone i uvijek imala dvocifren učinak…

“Ekipa mije poznata, igrala sam protiv njih, informisana sam o njihovoj igri i moram priznati da nikada nije bilo lako. Budućnost Bemax je ekipa koju krasi brza i snažna igra. Po igračicama i rezultatima se vidi da se u klubu dobro radi, dobro su fizički pripremljene i košarkaški obučene. U klubu ću biti jedna od mlađih. Sa Zvezdom sam osvojila mnogo toga, ali ovo je nešto sasvim drugo. Tu su igračice koje su starije i već u sistemu i drago mije što ću uz njih napredovati, što mije jako bitno, i sticati iskustvo. Jedva čekam da se priključim ekipi. Daću sve od sebe da se što prije i bolje uklopim u tim i da ispunimo sve ciljeve koje postavimo”, naglasila je Đorđević.

Send this to a friend