Košarka Saradnja

Podgorica sa Play off-om stvara nove talente

foto: Pobjeda

Košarkaški klub Podgorica prije par dana i zvanično je promovisan u novog člana ABA 2 lige. Već sada je jasno da ovaj klub očekuje istorijska sezona, jer će prvi put biti dio regionalnog takmičenja. Ali, bez obzira na to u klubu ne misle samo na seniorski tim i nijesu opterećeni poput mnogih na rezultate, već žele da Podgorica predstavlja bazu iz koje će izlaziti reprezentativci.

U tom cilju promovisana je saradnja sa KK Play off, po kojoj će klinaci iz ovog kluba biti dio Podgorice u mlađim takmičarskim kategorijama, tako da će dva kluba imati jedan cilj – zajedničkim snagama stvarati nove talente.

“Iako se proteklih dana uglavnom pričalo o našem seniorskom timu, a sve povodom učešća kluba u ABA 2 ligi, naš povod za konferenciju nije vezan za to, već želja da pokažemo da osim prvog tima naš klub veliku pažnju posvećuje i mlađim selekcijama. U tom cilju na obostrano zadovoljstvo potpisali smo ugovor o saradnji sa KK Play off iz Podgorice. Radi se o klubu koji je protekle dvije decenije upravo prepoznat po stvaranju talenata, a sada želimo da zajedničkim snagama uz najbolje moguće uslove doprinesemo boljem i bržem razvoju mladih igrača. Zahvaljujući saradnji sa KK Play off oformićemo ekipe u svim uzrasnim kategorijama, koje će se takmičiti u Crnogorskoj ligi. Smatramo da ovim potezom jasno pokazujemo da naš fokus nije usko usmjeren na prvi tim i ono što nas očekuje u debitantskom nastupu u regionalnom takmičenju, već želimo da proširimo bazu i okupimo što više talenata”, kazao je na konferenciji za novinare Zoran Vujičić, direktor KK Podgorica.

Vujičić se ne plaši da će brojka biti prevelika zbog činjenice da će članarina biti besplatna, ali se nada da će Podgorica imati najviše djece od svih klubova, ali i najavio da će u jednoj kategoriji klub imati više ekipa, a sa djecom će raditi Zoran Vukčević, Marko Vukašević i Stefan Miličković, ali će uskoro biti poznato i imena još nekoliko trenera.

Lijepa priča

Košarkaški klub Play Off iz Podgorice osnovan je 2003. godine. U klubu svakodnevno trenira oko 60 dječaka raznih uzrasta. Za kratko vrijeme postojanja, takmičarske selekcije Play Off-a postigle su značajne uspjehe u Ligi mladih Crne Gore.

Pionirske selekcije ovog kluba su tri puta bile prvaci države i to 2011, 2012. i 2015. godine. U 2016. godini juniorska selekcija je otišla za stepenik više u odnosu na prethodnu godinu i osvojila treće mjesto u državi. Pored tih rezultata, Play Off je redovan učesnik superlige i završnih turnira pionirske, kadetske i juniorske lige Crne Gore.

“Značajan broj naših članova i igrača koji su ponikli u našem klubu su se u prethodnom periodu istakli kao nosioci igre crnogorskih reprezentativnih selekcija na brojnim međunarodnim takmičenjima, što je još jedan dokaz profesionalnosti i kvaliteta rada u našem klubu. Naša želja je da djeca budu usmjerena na pravi način i pripremljena za sve izazove koje nosi ozbiljno i profesionalno bavljenje sportom, i da u doglednoj budućnosti članovi kluba postanu nosioci igre crnogorske reprezentacije. Dakle, opredjeljenje KK Play Off je kvalitetan izbor i promocija sportista kao ključni zadatak u savremenom sportu”, istakao je Zoran Vukčević, predsjednik i trener ovog kluba, uz posebnu napomenu da je saradnja sa Podgoricom od izuzetnog značaja.

Velika stvar

Zoran Kašćelan, trener Podgorice, objasnio je da svi igrači maksimalno rade zahvaljujući vrhunskim uslovima, ali da se maksimalno vodi računa zbog novonastale situacije sa virusom, ali i objasnio da je veoma značajno potpisivanje ugovora dva kluba.

“Naša seniorska ekipa ima jasan cilj da razvija mlade igrače, odnosno crnogorske talente, a ovo je dobra priča da se proširi baza. Imamo sjajne uslove, velika stvar je da je članarina besplatna, a kvalitet će sam isplivati”, kazao je Kašćelan.

“ABA liga je neplanirano došla, ali to ne mijenja ambicije. Nije lak prelazak iz juniorskog u seniorski staž. Ali, imaćemo uz regionalno takmičenje priliku da igramo Prvu ligu i B ligu, što će doprinijeti da svi imaju veliki broj mečeva, tako da je na nama da radimo i koristimo maksimalno idealne uslove”, jasan je Kašćelan.

Podgorica pokreće besplatnu škole košarke

Podgorica će u gotovo svim djelovima grada formirati besplatu školu košarke, kao i članarina za sve selekcije.

“Jako značajno je istaći da Podgorica od narednog mjeseca kreće i sa besplatnom školom košarke, a koliko nam je važno da na pravi način u ovaj sport uvedemo što više klinaca najbolje potvrđuje i podatak da će upravo najmlađi, baš poput prvotimaca, imati priliku da treniraju u Bemax arena, gdje će imati uslove poput profesionalaca. Osim u Bemax Arene besplatnu školu košarke organizovaćemo u dijelu grada preko Morače, Zabjela, Zlatice i Starog aerodroma. Iskreno vjerujemo da ćemo proširiti bazu i krenuti u stvaranje novih bisera crnogorske košarke, čije vrijeme tek dolazi”, kazao je Vujičić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pedja
Gost
Pedja

Nazalost da bi se ovo uspjesno realizovalo bice potreban malo ozbiljniji rad. Ne djece njihov talenat i entuzijazam nikada nije sporan vec strucnog kadra. Pratio sam sve lige od mini basketa do juniora. Ima izuzetaka ali je obicno ozbiljan rad kada imaju u timu nekog bisera poput Kljajica PlayOff Mirotica Joker Zugica Junior … nazalost kada momci promjene sredinu entuzijazam… Više »

Send this to a friend