Košarka aba 2 liga

Podgorica sjutra protiv Sparsa, Kašćelan najavljuje borbu za finale

Foto: Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice igraće sjutra protiv Sparsa prvi meč polufinala završnog turnira ABA 2 lige.

Crnogorski predstavnik je sjajnom partijom u drugoj utakmici eliminisao Borac iz Banjaluke, dok je ekipa iz Sarajava iz daljeg takmičenja izbacila Zlatibor.

“Ovo je izuzetan uspjeh. Iskren da budem vjerovali smo da možemo, borili smo se od prvog do posljednjeg sekunda u oba meča, a na kraju smo nagrađeni za ogromnu volju, energiju i želju. Ključ uspjeha je bila odbrana, koja je u revanšu zaista bila na vrhunskom nivou”, kazao je trener Zoran Kašćelan.

Rival Podgorice biće Sparsi, na čijoj klupi je nekadašnji trener Zorana Kašćelana, crnogorski stručnjak Miodrag Kadija, a zanimljivo je da je Kašćelan, u sezoni 2013/2014 bio igrač Sarajlija.

“Imamo najmlađu ekipu na finalnom turniru ABA 2 lige. Cilj je da nastavimo da rastemo i napredujemo, a ono što u ovom trenutku mogu da obećam je da ćemo se boriti za mjesto u finalu. Ulogu favorita možemo da prepustimo protivniku, ali ćemo na parketu insistirati na tome da nas ubijedi da je bolji, a to neće biti lako, uvjeren sam u to”, jasan je Kašćelan.

Polufinalni duel u ,,Morači” igra se u petak sa početkom u 17 časova.

Send this to a friend