Košarka

Pojačanja Mornara na ispitu protiv ABA šampiona iz Podgorice

foto: KK Mornar

Mornaru je potreban instant efekat pojačanja Bobija Brauna i Landinga Sanea, uoči derbija ABA lige protiv Budućnost Volija u nedjelju.

Barani su juče odmarali nakon dugog povratka iz Kazanja i meča sa Uniksom u Evrokupu. Imaće dan duže od Podgoričana da se pripreme za crnogorski ABA derbi, koji je izuzetno važan, pogotovo za domaćina u Baru.

Crnogorski prvak ima skor 2-4 u regionalnom takmičenju, a slijedi niz derbija do polusezone u narednih mjesec (Budućnost Voli, Crvena zvezda, Cedevita).

“Vjerujem da ćemo sa važnim pojačanjima biti bolja ekipa. Uniks nas je pobijedio njihovom prepoznatljivom agresivnom odbranom. Protiv takvih protivnika jednostavno nemamo odgovor od starta sezone i to je najveći problem. Tako je bilo i u našem meču u Baru”, rekao je trener Mihailo Pavićević.

U porazu 90:73 u Rusiji Mornar je imao čak 20 izgubljenih lopti. Ekipa je postigla svega pet trojki, a makar je distribucija lopte pod košem bolje funkcionisala nego u prethodnim utakmicama.

Uniks je bio odlična provjera za ekipu koja što prije mora da pokaže pravo lice. Upravo je evroligaš Budućnost Voli ekipa sličnog stila košarke kao ruski tim iz Kazanja. U takvoj situaciji, za Mornar je ključno da smanji broj lakih poena rivala na najmanju mjeru.

Tags
Send this to a friend