Košarka

Popović za CdM: Timskom igrom do velikih pobjeda nad Zvezdom i Hapoelom

Fantastična serija pobjeda Budućnosti nastavljena je sinoć u Jerusalimu, na parketu jedne od najboljih ekipa u Evrokupu, a bek “plavih” Petar Popović u razgovoru za CdM poručuje da je podgorički tim odlično sklopljen za novu sezonu i zove navijače da “Moraču” ispune do posljednjeg mjesta na utakmicama u nastavku sezone.

Poslije pobjede nad Crvenom zvezdom u nedjelju u Beogradu, mnogi su strahovali da ekipa Aleksandra Džikića neće imati svježine da i protiv Hapoela odigra na visokom nivou. Međutim, na parketu je bilo drugačije. Budućnost je u jednom trenutku tokom treće dionice imala i 16 poena prednosti, Hapoel je u finišu uspio da se potpuno vrati, ali je crnogorski šampion u završnici bio smireniji i došao je važnog trijumfa.

“Odlična pobjeda za naš klub. Svi smo srećni jer se sa dva teška gostovanja i mečeva protiv Crvene zvezde i Hapoela vraćamo sa dvije veoma bitne pobjede. Igrali smo timski, u finišu izdržali njihov nalet i pametnom igrom pobijedili”, rekao nam je Popović.

Prije odlaska u Jerusalim, Budućnost je u Beogradu srušila neugodnu tradiciju u mečevima sa Crvenom zvezdom. Taj uspjeh bio je veliki vjetar u leđa za “plave”.

“Mnogo nam je značila ta pobjeda protiv Zvezde. Uspjeli smo da slavimo poslije 2009. godine prvi put u Beogradu. Zvezda je evroligaš pa je utoliko taj trijumf bio veći za sve u klubu”.

Prošle sezone Budućnost je izgubila svih 10 mečeva u Evrokupu. U ovoj “plavi” imaju maksimalan učinak poslije dvije utakmice, ali se o prolazu u sljedeću rundu ne razmišlja. Za sedam dana u “Morači” će gostovati Galatasaraj, a bilo bi lijepo da turskog velikana Podgoričani dočekaju pred ispunjenim tribinama.

“Ne razmišljamo mnogo unaprijed. Potpuno smo koncentrisani samo na sljedeću utakmicu protiv Mege u subotu u Podgorici. Imali smo i dosad dobru podršku sa tribina. Međutim, očekujemo da poslije serije dobrih rezultata dvorana bude ispunjena”.

Budućnost od dolaska Aleksandra Džikića djeluje veoma homogeno. To potvrđuju i riječi reprezentativca Crne Gore.

“Ekipa je odlično sklopljena. Prije svega svi su momci dobri ljudi, a na parketu se vidi i njihov igrački kvalitet. Veoma dobro sarađujemo, pomažemo jedni drugima i bordimo se, pa je veliko zadovoljstvo biti dio takvog tima”.

Popović ljetos nije mogao zbog povrede da bude u reprezentaciji naše zemlje na Eurobasketu. Polako se vraća u ritam, iako je i u jednom meču ABA lige ove sezone doživio lakšu povredu.

“Stopalo je sada dobro. Protiv Igokee sam dobio nezgodan udarac u desni ručni zglob i još se mučim sa tim. Međutim, nadam se da će to uskoro biti zaliječeno i da ću moći bez problema da nastavim da treniram i igram utakmice”, zaključio je Petar Popović.

Budućnost će sljedeću utakmicu odigrati u subotu od 19 sati protiv Mege Bemax, dok će četiri dana kasnije takođe u “Morači” u istom terminu dočekati Galatasaraj u trećem kolu Evrokupa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Komicar
Gost
Komicar

Dzikic je pravi trener za ovakvu ekipu

Moje ime
Gost
Moje ime

Nije ovo fantasticna serija. Dobijene su tek cetiri utakmice u nizu. Mada ocekujem da ce skupit i 20.

Cvrle
Gost
Cvrle

Fino smo krenuli, samo da nastavimo FCF

Lokal patriota
Gost
Lokal patriota

nisam ocekivao ove pobjede, svaka cast momci

Ralence
Gost
Ralence

Bravo Pope

Kralj
Gost
Kralj

Bravo momci

Send this to a friend