Košarka

Popović za CdM: Snagom na Radonjićevu Zvezdu, žao mi je što je Šćepo otišao

foto: ABA liga

Košarkaši Budućnosti podižu formu pred odlučujući dio sezone, a jedan od miljenika navijača podgoričkog kluba Petar Popović vjeruje da bi “plavi” i u izvjesnom polufinalu ABA lige protiv Crvene zvezde mogli da dobro pariraju favorizovanom timu iz Beograda. Mladi bek je u razgovoru za CdM analizirao dosadašnji tok sezone, svoje partije u prvoj godini u Podgorici, a osvrnuo se i na odlazak trenera Vlada Šćepanovića.

Budućnost će u ponedjeljak (21.00) na parketu Crvene zvezde zaključiti ligaški dio u regionalnom takmičenju. Ukoliko ne bude iznenađenja isti rivali odmjeriće snage i u polufinalu jer su “plavi” trenutno na poziciji 4.

“Svi znamo kako Zvezda igra ove sezone. Tim Dejana Radonjića prijatno iznenađuje i u Evroligi. U prvom susretu protiv Zvezde nećemo otkriti sve što spremamo za polufinale, ali ćemo odigrati maksimalno jer i dalje teoretski možemo biti treći pred plej of”, rekao je Popović.

Crvena zvezda je u seriji napornih utakmica u odlučujućem dijelu sezone u Evroligi.

“Sigurno da im je otežavajuća okolnost činjenica da nastupaju u elitnom takmičenju. Međutim, pokazali su nekoliko puta da znaju sa tim da se izbore, pa ne smatram da će im to biti problem”, smatra on.

Talentovani košarkaš zna na koji način treba igrati protiv zvaničnog šampiona Srbije.

“Zvezda igra veoma jako, naročito u odbrani i po tome su jedna od najboljih ekipa u Evropi. Zbog toga je potrebno da budemo fizički na nivou tokom svih 40 minuta jer koriste svaki minut, kada im rival padne i tako stvaraju prednost”, kaže Popović.

Utisak sa strane je da su “plavi” popravili igru u odnosu na središnjicu sezone, kada su imali mnogo problema sa povrijeđenim igračima.

“Kako se bliži plej of, tako i mi igramo bolje. Sve u klubu raduje ta činjenica. Atmosfera u timu je odlična i sa nestrpljenjem iščekujemo početak doigravanja u ABA ligi”, dodao je Popović.

Mladi bek Budućnosti ističe i da je crnogorski šampion mogao i više od četvrtog mjesta u društvu najboljih timova iz bivše Jugoslavije.

“Žao mi je jer smo izgubili neke utakmice u kojima smo bili favoriti. Karpoš, Olimpija, MZT, Zadar… Međutim, nemamo ništa od vraćanja u prošlost. Fokusirani smo na završnicu ABA lige koja je pred nama”, istakao je on.

Popović je ljetos stigao u Podgoricu na poziv tadašnjeg trenera Budućnosti Vlada Šćepanovića.

“Zadovoljan sam prvom godinom u dresu “plavih”. Počeo sam dobro, možda i bolje od očekivanog. Uslijedio je potom pad, ali je sve to sastavnio dio karijere. Iz svega treba izvući pouke za budućnost”, smatra Popović.

Poslije odlaska Šćepanovića, Budućnost je preuzeo Grk Ilijas Zuros. Popović sa posebnim emocijama govori o popularnom Japancu.

“Osjetila se promjena na klupi. Međutim, takve stvari se dešavaju i potrebno je samo što prije navići se na novi način rada. Kod Šćepa sam se pronasao i bio baš zadovoljan. Igrali smo dobro i sigurno da mi je žao što je pošao”, zaključio je Petar Popović.

Send this to a friend