Košarka Plave idu na megdan šampionu regiona

Popraviti utisak poslije blijede premijere

Košarkašice Budućnost Bemaxa večeras kasno ponovo će na put Podgoričanke nakon teškog gostovanja i ubjedljivog poraza od Celja, očekuje još teži meč.

“Plave” će preksjutra u Staroj Zagori igrati protiv aktuelnog šampiona WABA lige, ekipe Beroe, koja će po ostvarenom u prelaznom roku uz šampiona Slovenije, voditi glavnu riječ za novu regionalnu krunu.

Podmlađene “vučice” neslavno su krenule u novu sezonu, a nakon teškog poraza nije bilo mnogo vremena za analize i spremanje, pa će nakon samo par dana već večeras otputovati za Bugarsku, tačnije za Staru Zagoru, jedino mjesto na kojem nikada nijesu trijumfovale.

“Svjesne smo da nas čeka izuzetno težak meč. Beroe se dodatno pojačalo, svjesne smo njihovih kvaliteta, ali to ne znači da ćemo se unaprijed predati. Borićemo se i naravno prioritetni cilj biće da popravimo loš utisak sa premijere”, kazala je Nikolina Džebo, krilni centar Podgoričanki.

“Plave” su u Celju djelovale dobro samo do sredine prvog poluvremena, a onda su totalno potonule. Imale su izuzetno loš procenat šuta, što je uslovilo da dođe do propusta u odbrani, pa je Celje nikad lakše savladao crnogorskog šampiona. U reprizi prošlosezonskog finala “plave” sa nikad mlađim timom treba da pokažu da, ipak, imaju potencijal.

“Beroe je favorit i to nam je jasno. Ali, moramo biti agresivnije, odigrati mnogo bolju odbranu, a iskreno se nadam da ćemo imati bolje šutersko izdanje”, dodala je Džebo.

Send this to a friend