Košarka

Poslije povrede srušio ABA šampiona

Kada Nemanja Vranješ uđe u šuterski ritam, onda padaju i Evroligaši. Iskusila je to ove sezone Crvena zvezda, a prije dva dana i novi ABA šampion Budućnost Voli, i to na njenom terenu.

Čak 18 od 19 poena ubacio je u periodu od 20. do 33. minuta, tada je prelomljen meč… Postigao je tri trojke iz četiri pokušaja, ukupno šutirao 8-5 iz igre, imao važnu ukradenu loptu u uvodnom dijelu posljednje dionice.

“A prije manje od sedmice nijesam uopšte ni trenirao! Povreda je došla u nezgodnom momentu prije nekoliko kola, morao sam da pauziram, a ritam utakmica je žestok… Moja povreda bila je jedna u nizu kada je Mornar u pitanju, ali vraćamo se polako i ovaj trijumf nam zato mnogo znači”, rekao je Vranješ.

Mornar i dalje mora da strahuje za drugu poziciju za plej-of, ali je jasno crnogorski vicešampion glavni je konkurent Budućnost Voliju u trci za domaću titulu. Trijumf 75:71 za nedovoljno oporavljeni barski tim, u srijedu u Podgorici, bio je odraz kvaliteta i namjera.

“Bila nam je potrebna baš ovakva pobjeda, da pokažemo da smo u usponu, da polako izlazimo iz perioda umora i brojnih povreda. Čeka nas i teško gostovanje u Nikšiću pred plej-of, ali u svim mečevima idemo na pobjede”, rekao je Vranješ.

Netipično za šutera koji se prije svega oslanja sa realizaciju sa distance, Vranješ je u srijedu insistirao na prodorima, išao u kontakt, imao nekoliko nezgodnih padova rizikovao je na tererenu.

“Protiv Budućnost Volija nema tajni, znate da morate igrati žestoko. I oni imaju probleme sa povredama, ali ostaju favoriti za osvajanje titule, bez obzira na ovaj poraz. Nama odgovara uloga glavnog konkurenta, želimo taj prvi veliki trofej, domaću titulu i bićemo dostojni rivali”, jasan je Nemanja Vranješ.

U direktnom duelu, sa Sutjeskom u posljednjem kolu u Nikšiću, Mornar će odlučivati da li će sa prednošću domaćeg terena igrati u polufinalu plejofa.

Send this to a friend