Košarka

Poslije povrede vratila se trofejom

Kakva sezona za Jovanu Pašić. Mlada Novljanka koja je morala da propusti odlučujuća dva meča za Crnu Goru u kvalifikacijama za Eurobasket, nakon četiri i po mjeseca pauze sezonu je zaključila titulom šampiona Rumunije sa ekipom Sepsija.

Na taj način Sepsi je nakon Kupa osvojio prvenstvo i došao do duple krune. U finalnoj seriji ekipa Sepsijaje bila bolja od ekipe Satu Mare ukupnim rezultatom 3:2 u pobedama, a posljeđni meč završen je 59:56.

“Prelijepa sezona u Rumuniji. Oduševljena sam svim što sam ovdje doživjela. Tim je zaista poseban, baš kao i grad, ali i navijači. Nevjerovatno je imati ovakve navijače u ženskoj košarci. Na najljepši mogući način smo završili sezonu. Poslije osvojenog Kupa, titula u našem gradu pred punom dvoranom. Mislim da slike dovoljno govore o emocijama i svakako da je ovo idealan kraj sezone”, kazala je za Arenu Jovana Pašić.

Sezona za Novljanku tako je završena na najbolji način, iako je djelovalo da može biti drugačije. Zbog povrede koja je mučila bila je van terena četiri i po mjeseca, ali je “haubica” crnogorske reprezentacije uspjela da se vrati u najvažnijem trenutku.

“Kao sastavni dio ove sezone desila se i ta povreda ligamenata ramena na utakmici Evrokupa, koja me je ostavila van terena četiri i po mjeseca. Uz odličan medicinski tim i podršku trenera i saigračica, a prije svega porodice uspjeli smo da izbjegnemo operaciju i da se vratim na teren zdrava i spremna da pomognem timu da osvoji titule”, zadovoljno je dodala Pašić.

Jovana Pašić odigrala je ukupno 19 mečeva u šampionatu Rumunije, gdje je u prosjeku imala 8,2 poena, 3,9 skokova, dok je u Evrokupu nastupala na četiri utakmice.

Send this to a friend