Košarka

Povratak Blagote Sekulića, bez Dereka Nidama?

Blagota Sekulić (35) igraće ponovo za košarkašku reprezentaciju Crne Gore! Bivši kapiten nacionalnog tima će, ukoliko ne bude eventualnog problema sa povredama, nastupiti za ,,crvene“ u kvalifikacijama za Mundobasket.

Sekulić, koji ove jeseni igra u dobroj formi u dresu španske Fuenlabrade, po planu selektora Zvezdana Mitrovića treba da ima važnu ulogu pod obručem, već od prvog meča kvalifikacija. U Podgoricu 25. novembra stiže Španija, svjetska velesila ali oba tima biće najvjerovatnije lišeni usluga svih evroligaških igrača.

Podgoričanin Sekulić, nekada talenat Budućnosti i bivši as Real Madrida, nije nastupao za nacionalni tim na Eurobasketu ove i kvalifikacijema za Evropsko prvenstvo prošle godine. Blagota, koji je bio dio svih prethodnih akcija reprezentacije, tada se odlučio za odmor, kako bi se u finišu karijere što bolje pripremio za klupske izazove.

Ove sezone u Fuenlabradi

Sekulić postiže 6,5 poena i 2,6 skokova u prosjeku u dresu madriskog kluba. Fuenlabrada je trenutno na četvrtom mjestu u španskom ACB šampionatu i najprijatnije je iznenađenje. Uz Sekulića, sigurnost centarske linije tokom kvalifikacija, u izostanku evoligaških igrača, treba da donese Nemanja Radović, centar španskogObradoira, koji odlično igra u klubu iz Kompostele ove sezone.

Takođe, Crna Gora računa na dobru formu Nemanje Đurišiča u njemačkom Bonu na „četvorci”, te napredak centarskog para Budućnost Volija Filip Barović – Zoran Nikolić.

Po najsvježijim informacijama, iako je uvrstio čak 11 igrača iz Evrolige na širi spisak reprezentacije, selektor Spanije Skariolo neće računati na bilo koga od njih. Tako će rival biti još više oslabljen nego naša selekcija, koja neće računati na evroligaške asove Dubljevića, Todorovića, Ročestija… Selektor Mitrović već danas mogao bi objaviti spisak 14 igrača za prvu sedmicu kvalifikacija.

Opcija Milko Bjelica

Jedini evroligaški igrač koji bi, uz dozvolu kluba, mogao nastupiti u dresu reprezentacije na meču sa Španijom je Milko Bjelica.

Ipak, mala je vjerovatnoća da će naš krilni centar, i pored želje da nastupi, dobiti saglasnost šampiona ABA lige. Tako je najizvjesnija situacija da će i Španija i Crna Gora započeti kvalifikacije za SP bez ijednog evroligaškog igrača.

Bez Nidama?

Derek Nidam nije u planovima selektora Zvezdana Mitrovića za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, nezvanično saznaje naš list. Plejmejker, Amerikanac sa crnogorskim državljanstvom, i dalje nije u top-formi u dresu barskog Mornara od početka sezone.

Kako sada stvari stoje, ulogu glavnog plejmejkera u timu trebao bi da preuzme as Budućnost Volija Nikola Ivanović, uz podršku Nikole Pavićevića koji je ove sedmice potpisao ugovor sa MZT-om.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BAL99
Gost
BAL99

Blagota je uvijek igrao svim srcem za reprezentaciju. Zasluzio je poziv i u tim godinama.

cg 09
Gost
cg 09

Bez Amera nego sto! Bravo i srecno!

Send this to a friend