Košarka

Povrede najveći problem za Podgoričane

Porazom od prethodnom kolu od Cedevite u Zagrebu prepustili su prvo mjesto Crvenoj zvezdi i sada će ga teško vratiti, ali do kraja su ostala tri meča koja će iskoristiti da se pripreme za polufinale i eventualno iskoriste kiks crveno-bijelih. Budućnost Voli sjutra (nedjelja, 19h) dočekuje odavno otpisani MZT u meču koji ne dolazi u najboljem periodu za crnogorskog šampiona. Aleksandar Džikić ima mnogo problema sa povredama igrača. Gotovo svakog momenta neko je van stroja, Filip Barović je u autu skoro do kraja sezone, a sitnije povrede remete treninge i pripreme za utakmice…

Rezultatski nebitan meč protiv Cedevite u srijedu je dobro došao da se glavni igrači što više odmore i da Džastin Dolmen dobije više prostora.

“Pripremamo se kao za svaki drugi meč. Situacija jeste teška, ali se moramo izboriti sa njom kao i svakog puta. Rivale ne može birati, a ovaj duel je isti kao svaki prethodni”, raportirao nam je pomoćni trener Igor Đaletić.

“Plavi” će narednog vikenda biti domaćin Kupa Crne Gore, ali o tome se uopšte ne razmišlja u redovima našeg najboljeg kluba.

“Zbog povreda i cijele situacije ne smijemo razmišljati o njemu. Nemamo prostora da razmišljamo dva koraka unaprijed. Idemo polako prvo MZT, pa Kup…”, jasan je Đaletić.

Aleksa Ilić, koji ima problema sa skočnim zglobom, jedini je pod znakom pitanja za ovaj meč, dok bi ostali trebalo da budu u sastavu protiv makedonskog predstavnika (Budućnost dobila prvi meč 93:71) koji je posljednji na tabeli sa učinkom od tri pobjede i 16 poraza.

“Nije lako, većina igrača pod tabletama i injekcijama dolazi na trening. Ali, borimo se”, istakao je Đaletić i još jednom se osvrnuo na situaciju oko Barovića.

“Kao i svi mi, tu je za ekipu i bori se da ostvarimo što bolje rezultate. Veliki je borac, trudi se, ali sada mora pauzirati. O eventualnom povratku ništa ne znamo, tek treba se da napravi plan za nastavak oporavka”, poentirao je Igor Đaletić.

Send this to a friend