Košarka Mornar na evropskom iskušenju

Preko Lisabona do Lige šampiona

Iz grada fudbala košarkaši Mornara pokušaće da dohvate “zvjezdice” Fibine Lige šampiona. Viceprvak Crne Gore juče je stigao u Lisabon, gdje ga sjutra veče (22.00h) očekuje prvi meč druge runde kvalifikacija protiv Benfike. Tim iz Bara doveo je mnogo zvučnih pojačanja tokom ljeta, ali od prave forme je i dalje daleko.

“Iz objektivnih razloga, nismo i naravno nećemo biti spremni ni blizu kako mislim da ova ekipa Mornara treba da izgleda”, istakao je pred put u Lisabon trener “mornara” Mihailo Pavićević. “Kažem iz objektivnih, jer su se reprezentativci kasnije priključili pripremama, a zatim su uslijedile povrede Dereka Nidama, Nemanje Vranješa i Vukote Pavića”.

Mornar je bio slobodan u prvom kolu kvalifikacija, dok je Benfika u toj rundi eliminisala holandski Doner. Osim malo poznatih portugalskih igrača sastav ovog tima čini i nekoliko Amerikanaca, među kojima je i nekadašnji košarkaš Njujork Niksa Tur Mari.

“Benfika je kvalitetna, sastavljena od iskusnih Amerikanaca. Imaju visinu na spoljnim pozicijama, jako su dobri šuteri, odlično se snalaze u tranzicionoj igri. Neće ih biti lako zaustaviti, pogotovo u prvoj utakmici, jer igraju na svom terenu”, objasnio je Pavićević. “Međutim, naš cilj je da prođemo Benfiku i stignemo do Fiba Lige šampiona”.

Tags
Send this to a friend