Košarka

Pritjerani smo uz zid, ali se živi za ovakve utakmice

foto: KK Budućnost Voli

Bek Budućnosti Voli Edvin Džekson priznao je da su “plavi” pritjerani uz zid pred meč sa Cedevitom, ali da se za ovakve utakmice živi i igra košarka.

“Plavi” gube 1:0 od zagrebačkog sastava pred drugi meč polufinala plej ofa ABA lige.

“Kao da je utakmica ,,na život i smrt“. Trenutno smo pritjerani uz zid. Željeli smo da dođemo u situaciju da se takmičimo u ovakvim mečevima. Moramo igrati kao da je meč za titulu, kao da sve zavisi od ovoga, što je tačno. Za ovakve mečeve se živi i igra košarka. Pritiska nema, samo osjećaj da je ovo fantastičan izazov. Protiv Barselone smo igrali dobro, takmičarski bili na dobrom nivou, bili u igri do finiša. Dobro smo igrali posljednja dva meča u Evroligi. Treba igrati vrlo pametno, naročito kada je intenzitet u defanzivi u pitanju”, rekao je Džekson.

Francuski košarkaš smatra da njegov tim mora pametnije da koristi takozvane “male faulove”.

“Bez agresivnosti ne možemo dobiti bilo koji meč u plej-ofu. Broj faulova nije toliko problem, i u bonusu možemo dobro igrati odbranu. Veći su problem faulovi kad nijesmo u bonusu, pa smo protivnika slali na liniju bacanja. U raznim situacijama u defanzivi možemo bolje. Moramo biti agresivni u pokušajima protivnika na ofanzivne skokova”, dodao je Džekson.

Budućnost Voli i Cedevita igraće sjutra od 19 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Peko Dapcevic
Gost
Peko Dapcevic

Za ovakve utakmice zive momci koji su iz ovoga grada, drzave, a ne stranci koji su tu jos mjesec dana

Send this to a friend