Košarka

Prva crnogorska priča u Nikšiću

foto: www.aba-liga.com

Drugo kolo Druge ABA lige donosi i prvu crnogorsku priču ove sezone – košarkaši Sutjeske u Sportskom centru “Nikšić” dočekuju Lovćen.

Crnogorski rivali večerašnji okršaj dočekuju u različitom raspoloženju nakon utakmica sa slovenačkim timovima u prvom kolu. Nikšićani su ubjedljivo poraženi u gostima kod Primorske (93:66), dok je Lovćen “trojkom” Milutina Đukanovića u posljednjim sekundama meča na Cetinju srušio Rogašku (77:76).

“Pred nama je teška utakmica sa kvalitetnim protivnikom koji ima veliki broj domaćih igrača i iskusnog trenera (Miodrag Kadija, prim. aut)”, istakao je za Radio Cetinje najbolji igrač Nikšićana Nikola Pavlićević. “Za nas Lovćen dolazi nakon teškog poraza od Primorske i zato imamo imperativ pobjede”.

Nakon akcija sa reprezentacijom Crne Gore u kvalifikacijama za Mundobasket Aleksa Popović se vratio standradnim obavezama, pa ponovo predvodi Cetinjane.

“Sutjeska ima dobar tim i tokom minulih dana smo se dobro pripremili, tako da idemo da odigramo najbolje što možemo”, poručio je Popović. “Želimo da iskoristimo svaku šansu koja nam bude pružena kako bismo došli do pobjede”.

U posljednjih 20 međusobnih susreta Sutjeska je nešto uspješnija, pa je 12 puta savladala Lovćen, dok su Cetinjani upisali osam trijumfa.

Utakmica u “gradu čelika i piva” počinje u 19 sati.

Send this to a friend