Košarka

Prvak Crne Gore na jakom turniru u Francuskoj

foto: kscg.me

Crnogorski prvak Mornar večeras (20.30h), protiv Elan Salona, otvara program predsezonskih mečeva na turniru ,,En Star” u francuskom gradu Buržu.

Ekipa Mihaila Pavićevića dobila je priliku da igra na jednom od najjačih pripremnih turnira u ovoj fazi predsezone u Evropi. Već u petak u istom terminu rival će biti Asvel, najtrofejniji francuski klub, koji predvodi naš trener Zvezdan Mitrović.

U subotu je planirana utakmica za plasman na ,,En Star turniru, na kojem učestvuju još i Strazbur, Burž i Dižon.

Protiv Elan Šalona, tima koji je prije samo godinu osvojio titulu šampiona Francuske, Mornar će imati perfektnu prvu provjeru.

“Cilj je da što prije dobijemo uvid u trenutni kvalitet sastava. Zbog toga nam jake provjere u Francuskoj odgovaraju i zahvalni smo na šansi koju smo dobili, da nastupimo zahvaljujući pozivu i zalaganju crnogorskog trenera Sava Vučevića”, poručio je Mihailo Pavićević, trener Mornara.

Očekuje se da crnogorski prvak nastupi kompletan u ovoj utakmici, a da u sastavu bude pet inostranih pojačanja koja su stigla ovog ljeta. Barani u Buržu borave već od utorka veče, juče su dobili priliku da treniraju u tom gradu. Elan Šalon je jedan od timova koji su obilježili posljednju deceniju francuske košarke. Šampionat Francuske osvojen je 2012. i 2017. godine, a Kup Francuske 2011. i 2012. godine. U tom periodu klub je igrao finale Evročelindž kupa i FIBA Evropa kupa, a prošle sezone nastupao je u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona.

Send this to a friend