Košarka

Prvi čin velike borbe

foto: aba-liga.com

Čekanje je završeno, pred nama je nikad zanimljiviji finiš crnogorskog šampionata – košarkaši Budućnost Volija sjutra veče (nedjelja, 20.00h) u “Morači” dočekuju Mornar u prvom meču finalne serije plej-ofa Erste lige. Prošlogodišnji dueli u finalu prvenstva i Kupa, a ovogodišnji u masovnijem takmičenju i ABA ligi su potvrdili da nas očekuje prava ludnica.

– Šehović: Poštujemo ih, ali smo favoriti

“Dežurni” šampion je u polufinalu bio bolji od Lovćena nakon dva meča, ali igra nije bila na zadovoljavajućem nivou. Nakon što je Ilijas Zuros otišao, a Igor Đaletić ima isti zadatak kao prošle godine osvajanje titule.

“Kao i tokom cijele sezone čekaju nas teški mečevi. Mornar igra dobru košarku, kako u ABA ligi, tako sada i u finišu Erste lige”, rekao nam je juče Sead Šehović. “Imali smo turbulencija, naravno da su uticale na ekipu, ali ćemo ove mečeve dočekati u dobrom ritmu. Favoriti smo, ali to moramo pokazati”.

Podgoričani su u uzbudljivom finalu Kupa slavili u Baru, ali su se stvari od tada promijenile. Markus Vilijams je dobio otkaz, dok je Oven Klasen bio prekobrojan zbog pravila KSCG.

“Respektujemo Mornar. Biće teško, pogotovo u Baru koji je poznat kao jako težak teren. Daćemo sve od sebe da osvojimo još jednu titulu”, jasno je istakao mlađi od braće Šehović.

Šta može presuditi u ovom finalu?

“Iz utakmice u utakmicu će neko drugi iskočiti. Presudiće ko bude imao veću energiju i naravno u kakvom raspoloženju bude cijela ekipa. Imaju kvalitetne igrače, bekovska linija im je jako kvalitetna. Tu su Lamont Džouns i Antabija Voler”, rekao je Šehović.

Glavobolju treneru Budućnosti zadaje zdravstveni bilten koji nije baš sjajan. Pod velikim znakom pitanja je Džej Ar Rejnolds, Nemanja Vranješ je počeo da trenira, ali je daleko od forme koja je potrebna, Petar Popović vuče povredu skočnog zgloba, dok je Aleksa Ilić morao da napusti trening u četvrtak veče zbog hronične povrede koljena.

“Imamo problema, ali ne želimo da tražimo alibi”, poentirao je Sead Šehović.

– Pavićević: Kruna sezone

Barani u Podgoricu stižu puni su samopouzdanja, drugi meč polufinalne serije protiv Teoda su odigrali na visokom nivou, a nakon što su obezbijedili opstanak u regionalnom takmičenju okrenuli su se novim borbama protiv Budućnosti.

“Mornar i Budućnost zaslužuju ovo finale. Nadamo se da će biti uzbudljivi mečevi kao prošle sezone i ove u Kupu, da publika uživa. Žao mi je što Zuros nije u ekipi, jer i on zaslužuje da bude dio finala”, rekao nam je trener Mornara Đorđija Pavićevića. “Igrači Budućnosti biće maksimalno motivisani, kao i mi u odnosu na polufinale. Oni su favoriti”.

I jedna i druga ekipa će biti bez mladog igrača, a iskusni stručnjak zna u čemu leži prednost njegove ekipe.

“Stavićemo akcenat na plejmejkera Budućnosti. Gordić je naravno kvalitet, ali je pitanje koliko može sam da iznese. Potrudićemo se da ga uvedemo u slabu organizaciju napada. Na tim pozicijama možemo imati blagu prednost”, jasna je poruka Pavićevića.

Prvi od potencijalnih pet mečeva. Prilika da ljubitelji “kraljice igara” u Crnoj Gori uživaju…

Crna Gora će ovog ljeta u Budimpešti morati bez najboljeg! Aleksandar Ivović propustiće Svjetsko prvenstvo u vaterpolu biće to prvo veliko takmičenje za “ajkule” bez Leke.

“Istina je da ću ići na Maltu da igram njihovu ljetnju ligu. Tako sam se dogovorio sa stručnim štabom i ljudima iz saveza”, rekao je Ivović za DN.”To, naravno, nije definitivno ‘ne’ reprezentaciji samo jedno ljeto aktivnog odmora da bih mogao da odradim još jedan olimpijski ciklus. Poslije ovog ljeta biću na raspolaganju reprezentaciji naredne tri godine”.

Tags
Send this to a friend