Košarka

Puni samopouzdanja pred nastavak borbe za Mundobasket

foto: fiba.com

Reprezentativac Crne Gore Nikola Ivanović smatra da je nacionalni tim napravio lijepu uvertiru za nastavak kvalifikacija za Mundobasket pobjedom nad Slovenijom.

Crna Gora će prije kvalifikacionog meča sa Turskom igrati kontrolne mečeve u Parizu.

“Imaćemo dosta samopouzdanja jer smo pobjedom nad Slovenijom napravili iskorak. Prvo idu Francuska i Grčka, to su teške utakmice za pobijediti, ali je dobra priprema za ono što nas čeka protiv Turske. Ključ je da u Parizu da igramo dobro, rezultat je u drugom planu. Želimo da odigramo na kvalitetnom nivou. U Istanbulu će biti teško igrati tako da je Pariz dobra priprema za to”, rekao je Ivanović.

Samo tri dana nakon meča sa Turskom, koji je zakazan za 14. septembar, Crnu Goru čeka duel sa Ukrajinom.

“Ukrajina se mora pobijediti i tako pristupamo, ali nijesmo u položaju da mislimo da smo bolji od njih. Ozbiljan pristup donijeće rezultat i u tom meču”, istakao je Ivanović.

Optimista pred nastavak borbe za šampionat svijeta je i Filip Barović.

“Uvijek idemo da pobijedimo, ali koliko je to realno ne znam, jer bi trebalo da nam dođu glavni igrači i da vidimo tada kako će sve da izgleda. Imamo prvo turnir u Francuskoj koji će nam poslužiti da se što bolje pripremimo, a tek tada ćemo imati jasniju sliku o očekivanjama. Sigurno će taj turnir dobro doći za pripremu, ali ne bi trebalo imati velika očekivanja sa aspekta rezultata na tom turniru. Tamo idemo prvenstveno da se okupimo, uigramo i to radimo kako bi se što bolje pripremili za Tursku i Ukrajinu”, kazao je Barović.

Centar Budućnosti sanja Mundobasket u Kini.

“Dobili smo Bjelorusiju, pa Sloveniju i to nam je otvorilo poziciju da možemo doći do Svjetskog prvenstva. Sada se svi negdje potajno nadamo da možemo doći do tog uspjeha, što bi bila senzacija”, iskren je snažni Nikšićanin.

Send this to a friend