Košarka Želi biti među 12

Radončić: Čast i privilegija je biti dio reprezentacije

Veliki talenat crnogorske košarke Dino Radončić (20) nada se mjestu u nacionalnom timu za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Iza njega je sezona sazrijevanja i napretka, od teških dana na pozajmici u Burgosu do važne uloge u Mursiji u završnici. Završio je u velikom stilu, košem u posljednjoj sekundi za pobjedu nad favoritom Unikahom, koja je klubu garantovala opstanak u najjačoj ligi Evrope. Doskora talenat Real Madrida, prošle sedmice potpisao je dvogodišnji ugovor sa Mursijom. Sada potpuno fokusiran može da se posveti radu na pripremama za Mundboasket.

“Za mene je igranje za reprezentaciju i privilegija i čast. Pogotovo u situaciji kada me je selektor pozvao da nastupam kao jedan od predstavnika mlađe generacije. Pružiću sve od sebe da na pripremama opravdam povjerenje. Biće to prilika za vrhunski rad, sazrijevanje i dokazivanje”, kazao je Radončić.

Dino je istakao daje crnogorska reprezentacija po mnogo čemu jedinstvena na evropskoj sceni, a ističe je posvećenost prvotimaca i bliskost među igračima.

“Ekipa je kao i uvijek vrlo ozbiljna i spremna, ambijent i atmosfera u timu su odlični. Jedva sam čekao da počnu pripreme”, kazao je Dino.

Iza njega je važan period u junu, skoro mjesec boravio je u Americi, predstavio se NBA timovima koji ga već dugoročno prate.

“Sjajan je bio finiš sezone, zaista. Sa Mursijom je odrađen dobar posao, osjetio sam i da imam važnu ulogu. Imao sam priliku i da odmorim, ali i da budem na važnim NBA kampovima, u Čikagu, Njujorku, da osjetim i taj svijet. Vjerujem da sam nakon programa individualnog rada došao na ove pripreme reprezentacije spreman”, objasnio je Radončić.

Na NBA draft možda izađe već narednog ljeta, a ima pravo da bude draftovan i 2021. godine. Dugoročno, budućnost vidi u najjačoj ligi svijeta.

“Drugačiji svijet i jedno posebno, vrlo korisno iskustvo bio je za mene boravak tamo u junu. Dobio sam jasne instrukcije, na čemu treba da radim, kako da se pripremam kada dođem ponovo narednog ljeta. Planiram da se vratim tamo za godinu na draft, da se nešto ozbiljnije uradi”, kazao je Radončić.

Radončić je istakao da je dug period tokom kojeg, u moćnom Realu ili na pozajmicama, nije imao pravu minutažu, bio koristan za njega, da očvrsne kao igrač.

“U Realu sam imao tešku godinu, pa u Burgosu tešku polusezonu… U Mursiji sam očeličio na pravi način, shvatio na čemu treba da radim kako bih napredovao. Te posljednje utakmice u sezoni su pokazale da sam napravio odličan potez”, zaključio je Dino Radončić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Bravo momče. Crna Gora treba da se ponosi sa takvima, a ne sa nekakvim borozanima i vučevićima.

Osvajač
Gost
Osvajač

Zašto ne njima??

Moraca
Gost
Moraca

Zašto ne Vučevic ? Makar izgleda kao dobar momak !

....
Gost
....

Vucevic je strasan momak i zaista nas predstavlja na najbolji nacin.. No nasem narodu nikad ne valja. Zivio Vucevicu 100godina i da uzmes prsten jednog dana jer ti to zasluzujes!

Pedja
Gost
Pedja

Pod jedan Vucevic nije preskocio nijedno bitno takmicenje pod dva preskocio je jedne kvalifikacije jer nije htio da igra za selektora koji je mislio da mu je 10min dovoljno po utakmici i da covjek ima ugovor 100miliona i opet se odazvao i NBA all star igrac … pogledaj USA na svjetskom i koliko ce imati all star igraca … a… Više »

Send this to a friend