Košarka ACB liga

Radončić konstantno blista u San Sebastijanu

Dino Radončić (22) jedan je od lidera u timu Gipuckoe već mjesecima. Naš reprezentativac potpuno je afirmisan kao jedan od ključnih prvotimaca ekipe u španskoj ACB ligi, najjačoj u Evropi.

U posljednjom kolu, tokom vikenda za nama, Gipuckoa iz San Sebastijana poražena je od Gran Kanarije u gostima 90:81. Na tom meču krilo naše reprezentacije za 26 minuta na parketu ubacio je 13 poena uz pet skokova i šut 3-2 za dva i 4-2 za tri poena. Imao je i ukradenu loptu za ukupno 15 indeksnih poena.

Prethodno, u iznenađujućoj pobjedi protiv evroligaša Valensije 78:60, Radončić je u tom meču postigao 18 poena uz devet skokova, uz tri asistencije i dvije blokade za 37 minuta bio je igrač utakmice.

Na tabeli španske ACB lige Gipuckoa dijeli 17. mjesto sa učinkom 6-19 i u borbi je za opstanak. Očekuje se da Dino naredne sezone dobije ulogu u nekom od jačih španskih timova.

Košarkaš visok 203 santimetra, nekada talenat Real Madrida, ove sezone ima skor od 10,7 poena, 5,3 skokova i 1,3 ukradenu loptu po utakmici, uz 44 procenta realizacije šuta iz igre. Od početka godine bilježi značajno bolje brojke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Luka
Gost
Luka

Slažem se.Ako se uđe u Euroligu,a i bez toga.Sa Edžimom da pokriva poziciju tri.Još jednu četvorku jaku i Marka. Todorovića.na petici.

Clasic
Gost
Clasic

Idealno bi bilo kad bi se Buducnost plasirala u Euroligu sledece godine ,Radoncic i Ejim da pokriju poziciju 3.

Send this to a friend