Košarka

Radončić odveo omladince Reala na završni turnir Evrolige

Omladinska selekcija Real Madrida se plasirala na završni turnir Evrolige, a najzaslužniji za to je maestralni Dino Radončić. Madridska Marka je posvetila tekst 18-godišnjem košarkašu.

Tiražni španski list je Dinu dao nadimak Terminator, a takođe se ističe da su njegove partije pokazatelj da Real dobija novu zvijezdu, nakon Luke Dončića.

“Izvjesno je da će Radončić naredne sezone biti u najužem krugu za najbolji tim ‘kraljevskog kluba'”, stoji u tekstu Marke.

Radončić je blistao na kvalifikacionom turniru u Madridu, predvodio je ekipu do tri pobjede, uz prosječan učinak od 23,3 poena, te prosječni indeks korisnosti 30,3.

Dino koji je ozbiljni kandidat za Eurobasket, je protiv Estudijantesa (58:49) ubacio 18 poena, imao osam skokova i pet asistencija. Fuenlabradi je ubacio 40 poena (85:62), uz sedam skokova i šest asistencija, dok je u duelu sa Torelodonesom (62:39) ostvario 12 koševa, devet skokova i pet asistencija.

Podsjetimo, biser naše košarke je sa 16 godina debitovao u prvom timu Reala, a ove sezone igra za B tim.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dzo
Gost
Dzo

I Mirotic je bio biser, pa evo kako se zavrsila saga…

Svasta
Gost
Svasta

Najjace je kad se javi neko sto ne zna. Ako bas ne zns, za razliku od Mirotica ovaj momak je izabrao CG, i vec je igrao kvalifikacije .. Tako da ne vidim svrhu tvog komentara.

Send this to a friend