Košarka

Radončić u raskoraku sa KSCG

Talentovani crnogorski košarkaš Dino Radončić oglasio se na svom Tviter profilu i objasnio razlog izostanka pred posljednji prozor u kvalifikacijama za Mundobasket u Kini 2019. godine.

Našu selekciju očekuju utakmice protiv Bjelorusije i Slovenije, a za plaman u naredni krug kvalifikacija neophodna joj je pobjeda protiv prvopomenute reprezentacije u Nikšiću.

Radončić u svojoj poruci kaže da želi da radi na sebi individualno, kako bi spremno dočekao klupske obaveze za iduću sezone.

Podsjetimo, on je juče dogovorio prelazak u Burgos, gdje će igrati kao pozajmljeni igrač Real Madrida.

“Svim navijačima rerprezentacije Crne Gore volio bih da pojasnim situaciju. Razlog mog odsustva je želja za individualnim radom i napretkom ovog ljeta, jer mi je sljedeća godina jedna od najbitnijih u moojoj karijeri. Kada sam to pokušao da objasnim ljudima iz KSCG (Košarkaškog saveza CG) oni nisu htjeli da me saslušaju i brzo su se pozdravili sa mnom. Mislim da je moja želja za igranjem za crnogorsku reprezentaciju već jasna, od onog momenta kada sam izabrao da igram za nju preko Srbije, Španije, Njemačke i Bosne i Hercegovine. Poželio bih svu sreću reprezentaciji Crne Gore na sljedećim utakmicama sa Bjelorusijom i Slovenijom i siguran sam da će momci dati sve od sebe i napraviti korak bliže ka Svjetskom prvenstvu”, napisao je Radončić

https://twitter.com/DinoRadoncic6/status/1011670250646134784

Radončić je bio član našeg nacionalnog tima na prošlogodišnjem Eurobasketu i u prosjeku je ubacivao tri poena po utakmici.

Devetnaestogodišnje krilo, nakon klupske sezone u kojoj nije imao zapaženu minutažu, u redovima prvaka Španije i Evrope (odigrao 21 utakmicu, bilježio prosječno 3,4 poena i 1,9 skokova) seli se u klub koji je posljednju sezonu završio na 14. mjestu Endesa liga sa učinkom od 13 pobjeda i 21 poraz.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
razal
Gost
razal

On igra za Crnu Goru zahvaljujuci Bogdanu Tanjevicu.To sto Mitrovic nije autoritet ne opravdava ga,podrzavam KSCG moramo stati na put rukometnom sindromu,pa ko igra neka igra srcem.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Nadobudni momce,ti da kazes dace momci sve od sebe,sto ti nisi dao sve od sebe.nikad ga vise nemojte zvati pa da igra kao dzordan.

Paspalj
Gost
Paspalj

A obrazlozenje ti je strasno.. a davno su stari rekli u vas nikad vjere.. a da sto valjas ostao bi u Real.. a i da se ja pitam nikad ga vise nebi zaigravao za cg pa se svako ljeto pripremaj.. sram te bilo.. ti si mislio da to moze kao oni jadovi u rukomet.. a zaboravljas ko je predsjednik ovog… Više »

ojha
Gost
ojha

Bice da su i oni silni rukometasi iste vjere kao i ti

pravi navijac
Gost
pravi navijac

tako je to kad je otac u startu pokusao da trguje sa sinom licitirajuci za koju ce reprezentaciju da igra;ujedno je trazio “status” koliko ce da igra itd. Svaka cast za kscg da ne dozvoli sindrom iz rukometa

Mico
Gost
Mico

Kuku što ćemo sad bez ovog tobošnjeg Dončićevog naslednika.Zadužio nas je izvanrednim igrama na prošlom EP .

equilibrium
Gost
equilibrium

Samo da si zdravo

MNE
Gost
MNE

Fino od tebe sto si objasnio, ali mislim da si se malo utripovao. Ne ides u NBA decko, nego u Burgos, ekipu koja je u uzem izboru za ispadanje iz lige. Mogao bi malo da pogledas i decka sa kojim si do juce trenirao, Doncica. E on moze reci da ga ceka najvaznija sezona u karijeri, pa ipak igra za… Više »

anonymous
Gost
anonymous

Nijesi za sve u pravu… Doncic nije igrao za Sloveniju na gostovanju protiv nas. Dakle, i Doncic bira kad ce da igra za reprezentaciju. S druge strane, Radoncic nije Doncic, ali mogu na neki nacin da ga shvatim – ocito nije dovoljno dobar za prvi tim Reala, pa su ga pozajmili losoj ekipi. Ali on i tamo mora da se… Više »

MNE
Gost
MNE

E vidis ti nijesi upucen…postujem tvoj komentar…ali da si upucen, znao bi da tad preko 90% igraca iz EL nije dobilo dozvolu od klubova da igraju, medju njima je bio i Doncic. A sad za ova 2 meca, klubovi se prakticno je pitaju, vec hoces ili neces.

Pg majstor
Gost
Pg majstor

Ovaj majstor je to davno objasnio.Radončiću odakle si ti:iz Srbije,Španije,Njemačke,BH jesu tvoji korjeni iz CG.sve si rekao sa ovm kometarom.

CGPG
Gost
CGPG

Samo neka napreduje kao igrac. Znamo kakvi su ljudi u KSCG. Srecno momak.

horny
Gost
horny

korektno od momka sto se oglasio i time stavio do znanja da mu znaci.
nekorektno od momka sto je odbio poziv kad reprezentaciji najvise treba i to zbog “individualnog rada”, jer ce, jelte, u reprezentaciji, za tih nedelju dana i meca protivrvka evrope npr, “propas”.

Send this to a friend