Košarka WABA liga

Raduju rezultati, akcenat na mlađe

Košarkašice Budućnost Bemaxa slavile su nedavno u Banovićima, a protiv šampiona Bosne i Hercegovine ,,vučice su ostvarile 11. uzastopnu pobjedu, čime su gotovo izvjesno stigle do cilja sedmog uzastopnog plasmana na fajnal-for WABA lige.

Upravo činjenica da takav rezultat nije postigla nijedna ekipa iz regiona u protekloj deceniji govori daje Budućnost Bemax bez dileme postala brend.

Ono što posebno raduje jeste činjenica da su ,,plave pet kola prije kraja ligaškom dijela u idealnoj poziciji, čak i u igri da budu prve uoči završnog turnira, iako su uoči sezone čelnici podgoričkog kluba napravili hrabar potez značajnim podmlađivanjem tima. Iz U17 ekipe Lovćena priključene su Marija Leković, AnastasijaDrobnjak, Maja Bigović i ZoranaRadonjić, pa je Budućnost Bemax postala jedna od najmlađih ekipa u regionu.

“Imamo zaista razloga za zadovoljstvo. Krenuli smo porazima u Celju i Staroj Zagori, ali to su bili na neki način očekivani porazi za nas. Igrali smo protiv timova koji Su uoči sezone projektovani da budu prvi favoriti za titulu, dok smo mi znatno podmlađeni još se nekako tražili. Možda su nam i te utakmice koristile da vidimo slabosti. Ali onda je krenula serija pobjeda protiv ekipa iz donjeg dijela i kako je vrijeme odmicalo djelovali smo zaista sve bolje, a pravi dokaz došao je u finišu prošle godine kada smo savladali i Celje i Montanu”, nije krio zadovoljstvo prvi čovjek ŽKK Budućnost Bemax Zoran Vujičić.

“Plave “do kraja ligaškog dijela igraju u “Bemax” areni protiv Kraljeva i Partizana, gostuju Trešnjevki, Zvezdi i Montani. Izvjesno je da će ,,vučice u derbiju u srijedu protiv Kralj eva imati priliku da proslave plasman na završni turnir i istovremeno ostanu u trci za prvo mjesto.

“Napravili smo odličnu seriju, ali sada nas čeka derbi protiv Kraljeva. Bilo bi idealno da na našem terenu u derbiju potvrdimo plasman i samim tim seriju pobjeda dodatno uvećamo. Znamo da se Kraljevo pojačalo, da njihova ubjedljiva pobjeda nad Celjem nije slučajna, ali vjerujem da možemo odbraniti domaći teren”,  naglasio je Vujičić.

Ipak, ova sezone za crnogorskog šampiona već ima prefiks istorijske. Naime, seniorski tim na pragu je da i teoretski osigura faj nal-for, U15 ekipa takođe će gotovo izvjesno biti na završnom turniru, baš kao i zajednički tim Lovćen/Budućnost u konkurenciji do 17 godina.

“Mislim da još nije bilo ekipe u regionu da u sve tri uzrasne kategorije ima tim na završnim turnirima. To je zaista nešto što posebno raduje i još jednom se pokazuje da naš projekat koji je aktuelan već nekoliko godina sa ŽKK Lovćen je pravi potez”, dodao je Vujičić, ali sa zadovoljstvom istakao činjenicu da Budućnost kao “lokomotiva” vuče i ostale da sve bolje rade.

“Na Cetinju se takoreći fabrikuju talenti i taj zajednički rad sa Lovćenom je od izuzetnog značaja. Moram istaći da u Nikšiću duvaju neki novi, pozitivni vjetrovi, a posebno naglašava Herceg Novi, gdje trener Dragan Prga godinama radi značajan posao u Primorju, koje da je talente, kao što je sada Jovana Savković. Baš zbog toga smatram da zajedno možemo doprinijeti da ženska košarka u Crnoj Gori napreduje”, zaključio je Vujičić.

Send this to a friend