Košarka ABA liga

Raspucani Mornar ide u Laktaše po plej-of, Budućnosti Voli izmiče prvo mjesto

Mornar je izašao zadovoljniji iz crnogorskog klasika u ABA ligi. Barani su u Topolici savladali Budućnost Voli 100:92, pa će 27. aprila juriti trijumf nad Igokeom kako bi izborili plej-of.

S druge strane, Podgoričani su ispustili šansu da osiguraju prvo mjesto pred doigravanje. Sada u toj borbi sve zavisi od Crvene zvezde. Beograđani su danas bili bolji od Cedevita-Olimpije (89:72), te ukoliko dobiju i preostala dva meča ligaškog dijela pomrsiće račune izabranicima Dejana Milojevića.

Kako je tekla prva četvrtina djelovalo je da će krajnji ishod biti drugačiji. Budućnost je bila agresivnija na oba kraja terena i to je rezultiralo vođstvom 31:20.

Mornar je ipak uspio da zbije redove, svjestan da mu je ovo meč biti ili ne biti. Barani su se razigrali, šut ih je fenomenalno služio, pa je domaćin na odmor otišao sa košem prednosti (57:55). U drugom periodu Mornar je pogodio čak devet trojki!

Barani su tokom trećeg perioda prvi put došli i do dvocifrene prednosti, a onda nakon poena Džejkoba Pulena sa linije bacanja u 34. minutu poveli sa rekordnih +17 (92:75).

Podgoričani su smogli snage da vrate neizvjesnost, kod 96:90 za Mornar opasno zaprijete, ali šansu za potpuni priključak nisu iskoristili.

Pulen je večeras pokazao koliko je falio ekipi. Meč je završio sa 32 poena (trojke 5/7). Derek Nidam ga je dobro pratio sa 21.

Kod Budućnosti odskočio je Džastin Kobs sa 26, Melvin Edžim zaustavio se na 17, dok je Vili Rid dao 15 poena.

Mornaru predstoji utakmica sezone protiv Igokee, dok je Budućnost završila ligaški dio sezone sa učinkom 22-4.

Tok utakmice:

40.minut – Nidam poenima sa linije bacanja stavlja tačku na meč.

39.minut – Budućnost ne koristi dva napada da dodatno smanji razliku, što je kaznio Smit. Mornar vodi 98:90, ostalo je još 100 sekundi do kraja meča.

37.minut – Ne predaje se Budućnost. Strpljivom igrom gosti su vratili neizvjesnost, trojkom Dela Valea “plavi” su prišli na -6 (96:90).

33.minut – Još jedna trojka Pulena, Mornar vodi sa ogromnih 90:75. Amerikanac pokazuje koliko je falio ekipi u periodu dok je bio povrijeđen.

32.minut – Trojka Pulena, ukupno 13. za Mornar u dosadašnjem toku meča. Barani imaju rekordnih +12 (85:73).

III četvrtina – 82:73 za Mornar uoči završnog kvarta. Prišla je Budućnost na -5, a onda su Gordić i Smit u posljednjih 15 sekundi vratili ozbiljniju zalihu domaćem timu.

29.minut – Serija trojki na obje strane. Najprije Danila Nikolića, potom Pulena, a onda i Kobsa za 78:71 u korist Mornara.

26.minut – Nakon perioda blagog zatišja, stižu dva zakucavanja Lukovića, Mornar ima +10 (69:59).

23.minut – Mornar blista i na startu nastavka. Barani koriste gotovo sve napade, nalaze odlična rješenja i sada oni imaju opipljivu prednost (65:57). Milojević mora da reaguje tajm-autom.

Poluvrijeme – Mornar ide na odmor sa košem prednosti (57:55). Barani su pogodili čak devet trojki u drugom periodu, u kome su ukupno dali čak 37 poena. Pulen sa 15 i Nidam sa 14 poena predvode domaće, kod Budućnosti najbolji Edžim sa 15.

20.minut – Pulen pogađa nakon ofanzivnog skoka. Mornar prvi put vodi na utakmici.

19.minut – još jedna trojka Nidama, Mornar ima pola koša zaostatka (49:50).

17.minut – Tajm-aut Pavićevića, Mornar će imati napad pri vođstvu lidera ABA lige 48:43. Urodilo je to plodom pošto Nidam pogađa trojku za -2.

15.minut – Mornar se približio rivalu. Mnogo čvršća odbrana domaćina, odličan šut i Milojević je prinuđen da zove tajm-aut. Trenutno je 42:38 za Budućnost.

12.minut – dalekometna paljba Mornara na startu drugog perioda. Dvije trojke Jeremića, pa onda i Lazića. Barani prilaze na -7 (29:36).

I četvrtina – Budućnost puno bolja u uvodnom kvartalu, konstantno su puleni Dejana Milojevića uvećavali razliku koja je nakon deset minuta igre 31:20. Edžim najefikasniji kod gostiju sa devet, kod Mornara Nidam je dao šest poena.

9.minut – tehnička za klupu Mornara, Podgoričani su +13 (31:18).

8.minut – nakon poena Ivanovića, Budućnost prvi put ima dvocifrenu prednost (26:16).

7.minut – vrlo efikasna utakmica, obje ekipe raspoložene u šutu, prednjači Edžim sa devet poena. Budućnost nakon autokoša Bjelice vodi 22:13.

5.minut – trojka Žugića i raste prednost gostiju, sada je 14:7.

3.minut – dobar početak Budućnosti i vođstvo 9:3.

Najava meča:

Crnogorski klasik s velikim ulogom, obje ekipe su pod imperativom pobjede – Mornar želi da ostane u konkurenciji za plej-of, a Budućnost da osigura prvo mjesto uoči doigravanja.

Ipak, ekipe u različitom raspoloženju dočekuju okršaj u Topolici. Mornar, koji je u prethodnom periodu imao velikih problema s povredama važnih igrača, u nizu je od tri poraza, dok su Podgoričani u seriji od 11 trijumfa.

Mornar čak ni u slučaju pobjede nad “plavima” ne završava posao, već će u Laktašima idućeg vikenda morati da porazi Igokeu.

Najbolji crnogorski klubovi ove sezone odigrala su tri međusobna duela. Mornar je dobio oba meča u Evrokupu, dok je Budućnost slavila u prvom susretu u regionalnom takmičenju.

Od 17 časova bitan meč igraju i Cedevita-Olimpija i Crvena zvezda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ićkoslav
Gost
Ićkoslav

Bravo Mornar

Niksic
Gost
Niksic

Ovo je sramota ,braca Pavicevic protiv Crne Gore, u dil su sa Covicem sram ih i stid bilo

delboj
Gost
delboj

A sto je najsmjesnije, Igokea ce da ih dobije i nece se ni plasirat u Plej-of.

Tg1
Gost
Tg1

Milojevic opet pokazuje neiskustvo….

delboj
Gost
delboj

Zasto sude Coviceve sudije? Vjerovatno ce da poguraju Mornar ne bi li se dokopali 1 mjesta.

Send this to a friend