Košarka

Rasterećeno na favorizovani Bajern

Laganim čarter letom od sat i 20-ak minuta, osakaćeni brojnim povredama i nakon dva vezana poraza košarkaši Budućnost Volija doputovali su u hladni Minhen gdje će večeras od 19.30, u velelepnom “Audi domu” igrati protiv Bajerna u devetoj rundi Evrokupa.

“Plavi” ovaj duel dočekuju nakon neuspjeha protiv Galatasaraja i Zadra i u promjenjivom raspoloženju zbog brojnih problema koje su doživjeli u decembru. Četa Aleksandra Džikića na ovom meču želi da ispravi sve greške kojih je bilo na pretek u prethodnoj sedmici. Ali, jasno je svima da u Njemačkoj nije mjesto za bilo kakvo vađenje. Jer protivnik je najteži mogući koji želi da ide do kraja svakog takmičenja. Aleksandar Đorđević je posložio kockice i bavarska mašina igra u sjajno formi. Nijesu izgubili već dva i po mjeseca, a u grupnoj fazi drugog po jačini evropskog takmičenja imaju svih osam pobjeda, uključujući i onu u Podgorici protiv crnogorskog šampiona.

Nihad Đedović, Milan Mačvan, Stefan Jović, Majk Cibers i ostali su sa lakoćom slavili u svakom dosadašnjem meču, a koliki je favorit Bajern u ovom duelu zna i iskusni stručnjak na klupi ekipe iz Njegoševog parka…

“Generalno, oni su apsolutni favorit. Mi ćemo da probamo da odigramo što bolje, ali nije to utakmica u kojoj imamo realne šanse za povoljan rezultat”, rekao je Džikić novinarima prije leta za Minhen i osvrnuo se na prethodna dva meča.

“To su stvari koje su morale da se dese, ne može ovaj sastav da bude na vrhu ovoliko vrijeme. U Zadru igrali bez dva startera. Normalno da je to moralo da se desi, isto protiv Galatasaraja. Pravo da vam kažem, biće još poraza.”

Imala je Budućnost problema i u pripremi ovog duela. Suad Šehović i Filip Barović još nijesu počeli sa treninzima, Nikola Ivanović je bio bolestan, Kajl Lendri vuče povredu leđa, Danilo Nikolić i Aleksa Ilić nijesu maksimalno spremni… Upravo zbog toga srpski trener ističe da je cilj ostati zdrav nakon teškog gostovanja.

“Samo da se niko ne povrijedi to očekujem”, poentirao je Džikić.

Biće ovo četvrto vezano gostovanje za ekipu iz Njegoševog parka, a na prethodna dva nijesu bili na nivou od početka sezona. Nije bilo prepoznatljive energije i volje, ali su skraćena rotacija i umor od putovanja učinili svoje. Međutim, to se što prije mora ispraviti jer dolaze dva mnogo bitnija okršaja Igokea u ABA ligi i Lietkabelis u Evrokupu, oba u Podgorici.

“Iskreno, Bajern nije ekipa protiv koje trebamo i možemo da se vadimo. Ali, način igre mora biti mnogo bolji u odnosu na prethodna dva meča i energetski i što se tiče fokusa. To je prvi cilj u ovom meču”, jasno je istakao Nikola Ivanović.

Send this to a friend