Košarka

Real i Efes pred vratima F4

foto: www.euroleague.net

Košarkaši Anadolu Efesa i Reala poveli su 2:1 u četvrtfinalnim serijama Evrolige.

Istanbul je večeras bio centar evropske košarke jer su dva susreta plej ofa elitnog takmičenja odigrana u turskoj prijestonici.

Anadolu Efes je ponovo pobijedio Olimpijakos 64:60 i imaće priliku da u petak pred svojim navijačima proslavi istorijski plasman na završni turnir. Imao je domaćin veliku prednost (plus 16), ali su se Atinjani sa tri trojke Spanulisa u završnici vratili u igru. Međutim, iskusni bek nije pogodio šut za tri poena za produžetak, pa je tim Velimira Perasovića sačuvao pobjedu.

Olimpijakosu je najviše muke zadao bivši igrač kluba iz Pireja Brajant Danston koji je ubacio 16 poena, uz devet skokova. Zapaženi su bili i Ertel sa 13, Braun je dodao 12, a Grendžer 11. Sa druge strane, samo je pomenuti Spanulis bio dvocifren sa 15 koševa.

Real je pobijedio kao gost Darušafaku 88:81 i vratio brejk u četvrtfinalnoj seriji. Mogao je i Real ubjedljivije da slavi, ali je Darušafaka u završnici stigla do aktivnog rezultata. Međutim, Real je uspio da odbije napad kod 77:74, jer je u tom momentu mladi Dončić poentirao uz prekršaj.

Džejsi Kerol ubacio je 21 poen (5/8 trojke), Ajon je dodao 18, Dončić 13, a Ljulj 12 poena. U domaćoj ekipi 20 koševa Anta Žižića, 18 Vilbekina, a 17 Vonamejkera, koji je ubacio samo jednu trojku iz četiri pokušaja.

Serije se igraju na tri pobjede, a domaćini sljedećih susreta u petak će biti ponovo Efes i Darušafaka.

Send this to a friend