Košarka

Repeša: Ovo je psihijatrija teškog nivoa…

Trener Budućnost Volija Jasmin Repeša je poslije meča sa Crvenom zvezdom, u kojem je njegova ekipa upisala težak poraz 107:69, govorio o neprijateljskoj atmosferi koja je vladala u hali Pionir.

Hrvatski stručnjak često je bio na udaru navijača Zvezde, sa tribina su stizali razni uvrjedljivi povici, a pristalice “crveno-bijelih” su ga i nerijetko pljuvale, u bukvalnom smislu te riječi.

Repeša smatra da su on i njegovi igrači doživjeli linč u Beogradu.

“U 57 godina sam prošao sve, i teške terene i zahtjevne utakmice, a žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam doživio u svom životu. Žao mi je zbog košarke, zbog svih nas. Ovo nema veze sa košarkom. Morao sam da bacim odijelo, jer je bilo puno pljuvačke. Mislim da to niko ne opravdava. Igrao sam derbije, ali sve ima granicu dokle se ide. Žao mi je i krivo, u mojoj porodici imam veliki broj Srba. Dragi su mi, ne mogu objasniti koliko. Ne dam ih za sve na svijetu, sačuvao sam ih u teškim trenucima. Ostali smo zajedno, najveći moj rezultat u životu je da sam ih sve zadržao”, rekao je Repeša i nastavio:

“Ovo je psihijatrija teškog nivoa. Ja ne vidim smisao da se igra, to nema veze sa sportom. To je prešlo granice. Neću dalje, ali prije svega kao čovjek osjećam potrebu da kažem. Trebalo je da donesem sako da vidite na šta liči. Ne znam ko je od nas napravio nešto da bi doživio takav linč. Ne umanjujem pobjedu Zvezde, njihovu igru i njihovu zasluženu pobjedu. Ne kažem da nije bilo takvih stvari i ranije, ali ako treba da ih bude i 20 godina kasnije, neka ide vama na dušu. Bilo je svega i svačega, ali 2019. godine ovakav odnos ne mogu da prihvatim, bez obzira o kome se radi”.

Budućnost je večeras odigrala katastrofalno, pa će morati da se “čupa” u Podgorici.

“Bilo je svega od dolaska – guranja, pljuvanja u tunelima – možda je bilo straha. Pričati o utakmici koja se izgubi 40 razlike o tome što je bilo dobro, a što loše – nema smisla…”, rekao je trener Budućnosti.

Repeša se nada sportskom čudu…

“Uvijek vjerujem i nije to jedini put da sam preokrenuo. I u Italiji sam sa šestog mjesta eliminisao Kantu i Romu sa Pešićem, Karltonom Majersom, Santjagom… Što se tiče sportskog dijela – apsolutno vjerujem. Međutim, molim vas razumite me kao čovjeka, ne kao trenera. Ne znam uopšte kako sada sačekati Zvezdu dolje kao čovjek i kao trener? Šta ja imam bilo kome reći kada moram da zgužvam i bacim odijelo. Zaštitiću svakoga, kao što sam svakoga na svijetu. Međutim… Ne mogu razumjeti, zaista, i neću razumjeti neke stvari. Mislim da je to otišlo predaleko”, kazao je on.

Treći meč finalne serije igra se u našem glavnom gradu, u srijedu u 19 sati.

155 Komentara na "Repeša: Ovo je psihijatrija teškog nivoa…"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend