Košarka

Repeša zadovoljan većim dijelom meča

foto: KK Budućnost Voli

Trener Budućnosti Voli Jasmin Repeša generalno nije nezadovoljan partijom svog tima u meču protiv Panatinaikosa.

‘’Osim posljednjih četiri minuta prvog poluvremena  i posljednjih pet minuta meča kontrolisali smo ritam i igrali dobro. Izgubili smo fokus ofanzivno i defanzivno u oba slučaja. Dozvolili smo im da trče, dolaze do ofanzivnih skokova i lakih poena. ”

Nije tajna da je ovaj meč predstavljao samo dio priprema za utakmicu sezone u nedjelju, revanš meč polufinala Aba lige sa Cedevitom.

”Glavni fokus nam je na Cedeviti svakako, o tome smo pričali uoči meča. Ali, uvijek morate da se takmičite, pogotovo kada igrate na ovakvom nivou.  Svi moraju imati izazov da se takmiče tokom svih 40 minuta, ne smije nam to poslužiti kao izgovor.”

Budućnost je sezonu u Evroligi završila sa šest pobjeda i 24 poraza. Pamtiće se pobjede protiv CSKA, Real Madrida i Baskonije u Morači.

”Sezona nije bila laka za naš klub. Nakon mnogo godina klub je došao u priliku da igra Evroligu. Dešavale su se promjene trenera i rostera, što nije jednostavno sa ovim rasporedom utakmica. Za mlad klub u ovakvoj Evroligi i da ništa ne promijenite, opet nije jednostavno. Mnogo utakmica, a malo priprema, što je dosta nezgodno kada imate nove igrače u ekipi. Ni jače ekipe se nisu snalazile u ovakvom ritmu. Veliku prednost imaju timovi koji su uspijevali da zadrže roster tokom sezone. Mi smo pokušali i takmičili se. Igrali smo dobre mečeve sa Fenerbahčeom, protiv Barselone, Žalgirisa. Sa nekoliko pobjeda više vjerovatno bi bila još drugačija slika.”

Veliki problem za podgoričane tokom sezone bila su nezgodna putovanja.

”Timovi poput Panatinaikosa i Olimpijakosa imaju prednost jer u mečevima domačih liga ne moraju putovati. U ABA ligi mi jedino imamo Mornar iz Crne Gore, gdje ne moramo putovati avionom. Ostala gostovanja su nezgodna. Pogotovo kad imate duplo kolo u Evroligi, pa na primjer imate Beograd, Zagreb, Ljubljanu, gubite dosta vremena samo u putovanju. Nemate vremena za trening, što nije nimalo lako. Svi smo se morali prilagođavati takvom ritmu, jer morate dobijati svaki dan bukvalno.”

Plavo bijeli zauzimaju 15.mjesto na kraju regularne sezone, dok je posljednja pozicija pripala Darušafaki.

Send this to a friend