Košarka

Repriza finala ABA lige i šansa da se vrati dug iz Laktaša

foto: KK Igokea

Košarkaški spektakl u “Morači”, duel Budućnosti Volija i Crvene zvezde sjajan je način da se velikom utakmicom najavi start “plavih” u Evroligi sljedećeg petka.

Navijači Podgoričana priželjkuju reprizu prošlogodišnjeg finala regionalnog takmičenja u kojem je Budućnost bila bolja i stigla do velikog trofeja.

Šampion ABA lige će pred rasprodatom dvoranom pokušati da se revanšira velikom rivalu za porazu u finalu Superkupa prije 14 dana u Laktašima.

Budućnost je u međuvremenu pojačala redove dovođenjem Alena Omića, bivšeg centra upravo Zvezde i sigurno je na većem nivou, nego što je to bio slučaj u pomenutom duelu.

“Jedan od najtežih protivnika dolazi u Moraču, tim koji je sastavljen da se bori za sam vrh. Dovedeni su veoma iskusni igrači, promijenjen stručni štab, zadržani poželjni domaći igrači. Na Super kupu su nas pobijedili, igrali dosta tečno i sa dobrom preciznošću u šutu”, istakao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Strateg “plavih” najavio je i promjene u načinu igre u odnosu na susret u Laktašima.

“Mi smo naporno radili po povratku u Podgoricu, pojačali smo sastav kako bi uspješnije parirali njihovoj visokoj liniji. Biće promjena u formaciji u odnosu na naš prošli meč, to bi trebalo da oteža sprovođenje nekih od njihovih defanzivnih ideja koje su pokazali. Biće potrebno iskontrolisati agresivan skok u napadu i individualne akcije njihovih koš igrača. Znamo da će dvorana biti puna i da ćemo imati bezuslovnu podršku. Očekujemo da svi prvotimci budu spremni za utakmicu”, istakao je Džikić.

Trener Crvene zvezde ulogu favorita prepustio je “plavima”.

“Prvi veliki derbi regionalne lige koji stiže prerano protiv evroligaškog protivnika. Bez obzira što smo već rekli da hoćemo i da nam je cilj da napredujemo iz dana u dan i budemo što bolji, mi na ovoj utakmici moramo da budemo tim više nego na bilo kojoj drugoj. Sigurno da je Budućnost favorit, ali daćemo sve od sebe da odigramo kvalitetnu utakmicu”, kazao je Tomić.

Budućnost i Crvena zvezda igraće od 19 sati.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
RS3
Gost
RS3

Seljačka demagogija,zvijezdinog trenera.S parama,koje su uložili,odvratno je,ulogu faforita,drugima prepuštati.Jel to Ćokijeva škola?

NK-CT
Gost
NK-CT

Volim Buducnost!Naprijed plavi!!!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Plavii nocas samoo jakooo

dragan
Gost
dragan

ZVEZDA POBJEDjUJE

Anonimus
Gost
Anonimus

Osim kada gubi, a danas će izgubiti…

Send this to a friend