Košarka Kompletira se mozaik

Rid od četvrtka u Podgorici

foto: KK Budućnost Voli

Budućnost Voli će u četvrtak najvjerovatnije odigrati prijateljski meč protiv najvećeg crnogorskog rivala i protivnika iz ABA lige Mornara, u našem glavnom gradu. Biće to potencijalno posljednja provjera ,,plavih” uoči starta sezone.

Podgoričani će uskoro biti jači i za novo pojačanje. Ukoliko ne bude logističkih komplikacija, centar Vili Rid, igrač sa bogatim iskustvom u NBA i Evroligi, pridružiće se Budućnost Voliju u četvrtak. Očekuje se da za tim Petra Mijovića Rid, bivši igrač Olimpijakosa, debituje u duelu protiv italijanske Breše u ,,Morači” 29. septembra, na startu takmičenja u grupi B Evrokupa.

Ekipa je u ponedjeljak dobila slobodan dan, a od utorka kreću treninzi kompletnog tima u ,,Morači”.

“Ono što je ostalo kao doza rezerve za nas je manjak utakmica protiv ekipa visokog renomea u pripremnom periodu. Takvu smo dobili u nedjelju protiv Cedevita Olimpije. Sve ono dobro što smo dobili kroz odličan pristup radu stekli tokom priprema, smo ugradili u pobjedu protiv rivala iz Ljubljane i sa te strane možemo biti zadovoljni”, rekao je Petar Mijović, strateg Budućnost Volija.

Budućnost Voli je do sada ostvarila skor 5-0 na pripremama, tri puta je pobijedila protiv slovenačkih rivala. Trijumf nad Cedevita Olimpijom u nedjelju, sa dvocifrenom razlikom, protiv jednog od najjačih ABA rivala je posebno ohrabrenje za tim.

“Sve ono dobro što smo radili i nosili kao utisak od početka priprema, vezano za formu, posvećenost radu, se pokazalo i u ovim mečevima u Sloveniji. Posebno protiv Cedevita Olimpije, koja ima izuzetan sastav. Stručni štab i mi u klubu smo sveukupno zadovoljni ovim pripremnim periodom i očekujemo da budemo spremni za početak sezone”, kazao je Gavrilo Pajović, sportski direktor kluba Budućnost Voli.

Posebno raduju kvalitetne partije domaćih igrača poput beka Nikole Ivanovića i krilnog centra Danila Nikolića. Kroz niz odličnih izdanja u oba pravca se potvrdio utisak o njihovom izuzetnom radu, kako tokom priprema, tako i u prethodnom ljetnjem periodu kada su trenirali individualno. Cedevita Olimpija bila je oslabljena u nedjelju neigranjem startnog centra Matijanga…

“Rekao bih da smo mi bili i više oslabljeni, budući da projektovani startni centar Vili Rid tek treba da nam se priključi u narednim danima. Tako da možemo biti zadovoljni ovim trijumfom”, rekao je Petar Mijović.

Pred stručnim štabom je prije svega zadatak da se pronađe prava uloga za beka-šutera Rašada Vona. Do sada zvučno ljetošnje pojačanje nije imao zapažene učinke, a u duelu sa Cedevita Olimpijom nastupio je sa redukovanom minutažom.

“U suštini, radilo se o mojoj odluci. Počeo je meč u startnoj petorci, bio malo ,,mekši” u odbrani i zbog toga je igrao manje”, zaključio je Mijović.

Sedmicu prije zvaničnog početka sezone, mnogo je razloga za optimizam i vjeru da je ekipa Petra Mijovića na pravom putu, nakon skoro šest sedmica pripremnog perioda.

Send this to a friend