Košarka ABA liga

Sa vjerom u sebe do pobjede nad Zvezdom

foto: KK Zadar

Bar ponovo sanja plej-of snove, kao u onoj istorijskoj sezoni za pamćenje. A euforija koja je prisutna posljednjih nekoliko dana podsjeća na tu sezonu.

U velikom okršaju koji ima ogroman ulog košarkaši Mornara sanjaju skalp protiv aktuelnog šampiona ABA lige. Na zatvaranju 19. runde regionalnog takmičenja Barani dočekuju Crvenu zvezdu (18h, RTCG 2). Izabranici Mihaila Pavićevića pred veliki derbi u krcatoj “Topolici” imaju pobjedu manje od “crveno-bijelih”.

Crnogorski vicešampion u ovaj duel ulazi rasterećeno. Znaju svi u redovima barske čete da je Zvezda veliki favorit, ali daleko od toga da se Mornar neće pitati.

“Ušli smo u dobru seriju i to nam daje za pravo da vjerujemo u sebe. Ali, treba biti i objektivan u goste nam dolazi najskuplja i, vjerovatno, najkvalitetnija ekipa u istoriji ABA lige. Ne treba da objašnjavam ko je sve u sastavu Crvene zvezde i o kakvim igračima se radi”, rekao je Pavićević u najavi meča.

I pored najskupljeg tima u istoriji regionalnog takmičenja “crveno-bijeli” ne uspijevaju da pronađu pravi ritam. Kako je istakao Pavićević, priprema meča je bila veliki izazov.

“Crvena zvezda je jedini tim u ligi koji gotovo na svakoj poziciji ima po tri podjednaka, vrhunska igrača. Za mene kao trenera ovakve utakmice su veliki izazov. U svakom slučaju, utakmica zavisi od Zvezde ne samo kad igra protiv Mornara, nego protiv bilo koje ekipe iz ABA lige. Ako oni sa ovim sastavom odigraju svoj maksimum, onda ih je zaista gotovo nemoguće pobijediti”, nema dilemu Pavićević.

“Potvrda mojih riječi je veliki broj pobjeda u Evroligi. Drugo je pitanje zašto takav sastav ne daje očekivane rezultate. To nije moje da analiziram i komentarišem, ali u svakom slučaju apsolutno poštujem ekipu Crvene zvezde i tako ćemu ući u ovaj meč.”

Osim rasterećenosti i domaćeg terena, glavna prednost Mornara je umor rivala. Od prošlog ponedjeljka Zvezda je odigrala tri meča. Derbi protiv Partizana, protiv Panatinaikosa u Beogradu, te protiv Himkija u Moskvi. Sa druge strane, Mornar je igrao protiv Gacijantepa, ali praktično sa drugim timom.

“Nastojaćemo da damo sve od sebe, da uđemo koliko je moguće rasterećeno u meč, da pokušamo da nametnemo svoj stil igre koliko nam, normalno, protivnik dozvoli. I da se, sa vjerom u sebe, nadamo velikom iznenađenju. Imamo kvalitet da možemo da igramo bez pritiska, ne radi nam se o glavi, jer mi smo već napravili dosta dobar posao”, rekao je Pavićević.

U prvom međusobnom duelu sve je bilo jasno nakon prvih deset minuta. Mornar će sada pokušati da izbjegne takav početak kako bi do kraja bio u utakmici. U slučaju poraza, Mornar će ostati u trci za razigravanje sve do samog kraja. Međutim, neće zavisiti samo od sebe.

“Bio bi nam ovo ogroman korak ka plasmanu u plejof, ali vidjećemo, kolo po kolo, još su četiri utakmice do kraja. Kako ova, tako će i sve naredne odlučivati o plasmanu u plej-of”, zaključio je Mihailo Pavićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG lastavica
Gost
PG lastavica

Biće zanimljiv meč. Zvezda je kvalitetnija i iskusnija ali Mornar je “divlja” ekipa kojoj ako krene šut može dobiti bilo koga u Evropi. Što se Aba lige tiče, teško Mornar može na F4 jer, realno, Budućnost i Zvezda su najkvalitetniji, tu je Partizan, nakon mnogo godina, sa perfektnim trenerom napravio “boom” i mrsi planove svima. Neugodna Cedevita, igra toplo-hladno i… Više »

PG CG
Gost
PG CG

Više je potrebna ABA Zvezdi nego Zvezda ABA ligi i to 50 puta. Jer i bez Zvezde ABA ima Partizan, Budućnost, CedOlimpiju, Cibonu, Mornar i sve ostale.

Send this to a friend