Košarka

Sada smo klub sa visokim rejtingom, koji svi žele da obore

foto: KK Mornar

Za razliku od prošlog ljeta, ovog se nije puno isticao, niti je davao bombastične najave za svoju sezonu. Od prvog dana priprema zasukao je rukave i naporno radi sa svojim izabranicima u Baru. Trener Mornara, Mihailo Pavićević, dobro zna šta čeka njegovu četu u novoj sezoni. Zbog toga je rad svih u stručnom štabu podignut na mnogo viši nivo, a o očekivanjima i dometima nema priče.

“Nezahvalno je, pa i neozbiljno, već sada govoriti o dometima naše ekipa, a posebno nije dobro praviti pretjerano ambiciozne planove. Mornar više nije simpatična ekipa s primorja, već polufinalista ABA lige i šampion Crne Gore. Klub sa visokim rejtingom koji bi mnogi htjeli da obore”, rekao je Pavićević za zvanični sajt kluba.

Barani su ovog ljeta doveli pet novih igrača Kadin Kerington, Bronson Kejnig, Vinston Šepard, Andre Spajt i Marin Mornar bi trebalo da predstavljaju vrhunska pojačanja, ali će im trebati vremena da se adaptiraju na sistem igre crnogorskog šampiona.

“Veoma je bitno da je atmosfera na treninzima dobra i da se muški radi. Prerano je govoriti o kvalitetu novajlija. Njih petorica bi tek trebalo da se potpuno adaptiraju na novu sredinu. Od četvorice Amerikanaca, trojica su prvi put u Evropi. Svi smo tu da im pomognemo da se prilagode novom životu. Ali sve, prije svega, od njih zavisi. Strpljenje je bitan faktor ove godine kada je Mornar u pitanju”, jasan je iskusni stručnjak.

Mornar će još danas trenirati u “Topolici”, a za sjutra popodne zakazan je put u Francusku gdje će nastupiti na turniru sa najjačim tamošnjim ekipama. U četvrtak je protivnik Elan iz Šalona, dan kasnije Asvel, dok će 1. septembra igrati utakmica za plasman. Protivnik će se znati poslije meča sa Asvelom.

“Možda je dobro što ćemo već na startu odmjeriti snage sa jakim ekipama, da vidimo na čemu smo, ali i šta nas čeka. Prava slika o kvalitetu i dometima jednog tima može da se stekne samo kroz utakmice i to sa rivalima makar ravnim sebi”, poentirao je Mihailo Pavićević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
HERCEG NOVI
Gost
HERCEG NOVI

Hahahahahahahahahahaha, e moj Pavicevicu jedna uspjesna sezona nije dovoljna za taj rejting o kome ti pricas..

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

Tačno tako!

Send this to a friend