Košarka

Samo je Efes ispred Budućnosti

foto: KK Budućnost VOLI

Samo je istanbulski Efes otišao dalje od Budućnost Volija do sada kada je kompletiranje tima za evroligašku sezonu u pitanju, otkrio je juče objavljeni spisak transfera na sajtu Evrolige.

Turski klub je doveo šestoricu igrača (Moermana, Bubou, Micića, Tunčera, Sanlija i Birsena), a osigurao je ostanak osmorice, među kojima je i Brajant Danston.
Budućnost Voli je do sada dovela četiri zvučna pojačanja (Kraft, Džekson, Koti i Eri Klark), potpisala nove ugovore sa Ivanovićem, Gordićem i Barovićem, dok dugoročne ugovore odranije ima još šest igrača.

To znači da Podgoričani već imaju 13 igrača za narednu sezonu. Darušafaka je takođe dovela četvoricu pojačanja, ali mora da rekonstruiše skoro cijeli tim.

Fenerbahče je, na primjer, osigurao ostanak 13 prvotimaca, uz dolazak Žofrija Lovernja. I

nteresantno da prvak Evrope Real Madrid i moćni CSKA nijesu još doveli nijednog novog igrača, kao ni Barselona, Baskonija i Gran Kanarija.

Panatinaikos je doveo samo Stefana Lazmea, dok je veliki grčki rival Olimpijakos, pored trenera Dejvida Blata, doveo Zeka Ledeja i Najdžela Vilijamsa Gosa.

Narednih dana očekuje se odluka gdje će bek Skoti Vilbekin, najbolji igrač posljednje edicije Evrokupa. Očekuje se da napusti Darušafaku i pređe u Makabi ili Efes.

Send this to a friend