Košarka

Šampion Crne Gore poražen u Bariju

Ni u četvrtom pripremnom meču crnogorski šampion nije uspio da stigne do pobjede košarkaši Mornara izgubili su  u Bariju od Brindizija 76:94 (25:24, 18:32, 13:20, 20:18).

Izabranici Mihaila Pavićevića su dobro otvorili meč, nakon prve četvrtine imali minimalnu prednost (25:24), ali je uslijedio veliki pad u drugoj četvrini koju je italijanski tim riješio u svoju korist (18:32) i na veliki odmor otišao sa +13.

Očekivala se reakcija barske čete, ali ništa od toga jer je rastrčani domaćin pred odlučujućih deset minuta otišao na okruglih +20 (56:76). Pobjednik je već bio riješen, pa je u četvrtoj četvrtini viđena rekreativna igra i sa jedne i sa druge strane.

Kadin Kerington je bio najefikasniji u redovima Mornara sa 19 poena, dok su po 12 ubacili Marin Mornar i Bronson Kejnig.

Mornar je u Italiju otputovao bez trojice nosilaca igre iz prošle sezone Nemanja Vranješ i Uroš Luković imaju obaveze u crnogorskoj, odnosno srpskoj reprezentaciji, dok se Strahinja Mićović povrijedio još tokom turnira u Francuskoj i mora da miruje.

Pravo sa juga Italije ekipa iz lučkog grada odlazi u Tiranu, odakle će autobusom otputovati u Prištinu na duel sa Sigalom. Sa istim rivalom Mornar će igrati u Baru, a potom će ugostiti ruski Novosibirsk. Slijedi put u Beograd i dva kontrolna meča pred Superkup ABA lige u Laktašima (od 20. do 23. septembra).

Tagovi
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend