Košarka

Šampion lako sa FMP-om uoči gostovanja Real Madridu

Košarkaši Budućnost Volija savladali su FMP 79:59 u posljednjem susretu četvrtog kola ABA lige.

Puleni Aleksandra Džikića lakše od očekivanog izašli su na kraj sa ekipom iz Železnika i ostvarili treći trijumf u regionalnom takmičenju.

“Plavi” su vrlo angažovano ušli u večerašnji duel i kako se uvodna četvrtina bližila kraju tako je prednost Podgoričana rasla.

Budućnost je trojkom Suada Šehovića i pogotkom Nemanje Gordića zatvorila prvu dionicu za suficit od 10 poena (22:12). Posebno raspoložen u tom periodu bio je Erl Klark sa osam pogodaka.

Gdje je stala u prvom, Džikićeva četa nastavila je u narednom kvartalu. “Plave” je izvanredno služio šut van linije 6.75 metara, a u tom segmentu briljirao je Šehović.

Do odlaska na odmor sakupio je 16 poena, šutirajući za tri 5/7. Gosti su, primjera radi, bili potpuno indisponirani (1/14).

Semafor je na polovini susreta pokazivao ubjedljivih 48:28 u korist crnogorskog predstavnika.

Da ni ova utakmica ne prođe bez oscilacija, Budućnost se “pobrinula” u trećoj dionici – FMP je pomenuti period dobio 15:9. Džikić je malo promiješao karte, pa su prve minute u sezoni dobili Sead Šehović i Aleksa Ilić.

Sastav Vlade Jovanovića prišao je na -8 (59:51) u 33. minutu meča, nakon čega je Budućnost podigla nivo svoje igre i serijom 12:0 otklonila dileme oko pobjednika.

Najefikasniji u redovima “plavima” bio je Suad Šehović sa 19 poena (trojke 6/10), uz osam skokova i tri ukradene lopte. Erl Klark je dodao 13, po 11 poena ubacili su Gordić i Popović, dok je Ilić sakupio 10.

Dragan Apić sa 16 i Duop Rilt sa 14 bili su najbolji u gostujućem timu.

Treba istaći da je na početku druge četvrtine Zoran Nikolić doživio povredu, zbog koje se više nije vraćao na parket.

Budućnost se sada okreće evroligaškim obavezama, pošto je u četvrtak očekuje gostovanje aktuelnom vladaru Starog kontineta, Real Madridu.

L.Đ.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Kako ce ih real ugazit

varvar stari
Gost
varvar stari

ne mozemo bez velikih oscilacija ni protiv ovakve ekipe.FMP je promasio dosta otvorenih suteva-da je procenat suta bio bolji i ova ekipa bi nas dobila.Moraju vise da pocnu konstantno da igraju a ne na mahove!

lutovski :-)
Gost
lutovski :-)

prvi 🙂

Send this to a friend