Košarka Sezona na raskrsnici

Šansa Mijoviću, ali se razmišlja i o strancu na klupi Budućnosti Voli

Poslije odlaska Slobodana Subotića sa klupe Budućnosti Voli, uprava “plavih” dala je šansu da se nakon uspjeha u domaćem prvenstvu prošle sezone, Petar Mijović okuša u ABA ligi i Evrokupu, ali čelnici šampiona Crne Gore razmišljaju i da ponovo angažuju nekog od iskusnijih trenera iz inostranstva.

Jedan od stručnjaka koji bi možda bio dočekan sa najvećim zadovoljstvom u podgoričkom klubu je Ilkaj Mahmuti. Rođen je u Skoplju, govori naš jezik, a istakao se vodeći turske klubove.

Sa Efesom je četiri puta bio prvak države, a sa istim klubom je tri puta dolazio do četvrtfinala Evrolige.

Prošle sezone je 51-godišnji diplomirani farmaceut predvodio Galasataraj, a trenutno je bez angažmana.

Darius Adomaitis je u posljednje tri godine predvodio reprezentaciju Litvanije, koju je nakon Olimpijskih igara preuzeo od čuvenog Jonasa Kazlauskasa.

Nakon neuspjeha na nedavnom Mundobasketu u Kini, napustio je kormilo nacionalnog tima, a trenutno vodi Ritas, pa su šanse za njegov dolazak minimalne. U trenerskoj karijeri nije imao zapaženijih rezultata.

Sašo Filipovski je bez posla od februara, kada je zbog slabih rezultata svoje mjesto prepustio Saši Obradoviću. U posljednjih nekoliko godina najzapaženiji rezultat ostvario je 2017. kada je osvojio Kup Turske kao šef stručnog štaba Banvita. Bio je i šampion Poljske sa Zjelonom Gorom godinu ranije. Ima veliko iskustvo jer je, iako mu je tek 45 godina, već više od dvije decenije u ovom poslu.

I na kraju se kao potencijalni trener Budućnosti pominje i Jure Zdovc. Nekadašnji jugoslovenski reprezentativac nije se proslavio u trenerskoj karijeri. Ne bije ga dobar glas, a nerijetko je otkazom završavao svoj angažman (Olimpija, Gacijantep). Ako izuzmemo titule u ligama Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, gdje je u tom trenutku vodio dominantne klubove, nije imao zapaženije rezultate.

Sarađivao je svojevremeno sa Nikolom Ivanovićem, kada je plejmejker “plavih” nastupao za AEK, prije nekoliko godina.

Ipak, sada je u podgoričkom klubu fokus na večerašnjem meču protiv Primorske. Prošle sezone najbolja ekipa u Drugoj ABA ligi je na početku ove već savladala Crvenu zvezdu i Partizan, pa nema sumnje da će sa respektom biti dočekana u “Morači”.

Za Petra Mijovića bi pobjeda bila snažan vjetar u leđa pred nastavak sezone, a ukoliko ekipa dobro reaguje na promjenu na klupi, vjerovatno će opcije iz inostranstva biti zanemarene i pruženo potpuno povjerenje mladom stručnjaku.

Proljetos je sjajno reagovao u trenutku kada je poslije turbulentne finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde preuzeo ekipu u delikatnom trenutku i vratio titulu prvaka države iz Bara u glavni grad Crne Gore.

Sada je pred njim još veći izazov, dueli sa jačim rivalima, u kvalitetnijim takmičenjima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nass
Gost
Nass

A da dovedete Brnovica,jednako se razumije u kosarku kao u fudbal…Ali vise od Bokana,svakako.
A i Vlada ce da ubrizga jos jedno 600/700 hiljada,nema brige.

stetoc1na
Gost
stetoc1na

ne mogu da procijenim kakav je strucnjak Mijovic, ali istine radi, proljetos nije sjajno reagovao i vratio titulu prvaka drzave iz Bara u glavni grad Crne Gore on, nego sudije. Tako da, vrijeme ce pokazati kakav je strucnjak.

Pg87
Gost
Pg87

Banana klub

Slavko
Gost
Slavko

Duško Vujošević je idealno rješenje.

Dejo voli sise
Gost
Dejo voli sise

Žao mi je peka. …..

Vladan
Gost
Vladan

Mijoviću, imaš li trunke karaktera u sebi ili voliš da si zakrpa cijeli život? Da se ne izražavam drugačije.

Jocko
Gost
Jocko

Dobro mu ga rece.Nemaaaaa

Svjefol
Gost
Svjefol

Ne sprdajte se sa momkom. Dajte njemu sansu i eto dugorocnog rjesenja i zaBuducnost i za CG kosarku.

Marko996
Gost
Marko996

Igor Jovovic

Magarica
Gost
Magarica

Sve trči

Maestro
Gost
Maestro

Bilo bi odlično ako bi mogao da dođe Dejsn Milojević, on je ionako bivši igrač Budućnosti.

Delboj
Gost
Delboj

Ne bi mogao. Eksluzivan ugovor sa Miskom do kraja sezone, a do godine ekskluzivan ugovor u NBA ligi.

starac fočo
Gost
starac fočo

Darius Adomaitis je najbolje rješenje za nas. Da utegne odbranu, postavi pik igru i saradnju bekova i centara. Ovo dosad je bio “život od šuta za tri”. To je divlja igra, sinoćnja igra Mornara je čist primjer.

Marko996
Gost
Marko996

Covjek vec ima klub

Miško
Gost
Miško

Nebojša Bogavac je pravo rješenje. Na duže staze. Čovjek je prvi pomoćnik Kolea u Francuskoj. Postigao ozbiljan rezultat sa mladom reprezentacijom CG.

Krampa
Gost
Krampa

Ne treba nam znalac nego ratnik i znalac – mijović je vjerovatno stručan ali je mekan – tako nećemo osvojiti trofej protiv Čovićevih huligana pa makar imali Lebrona u timu! Vujošević je jedina opcija!

Delboj
Gost
Delboj

Onda nadjenite Mijivicu V.D. i izjavite da sigurno dovodite nekoga. Nema potrebe da ga imenujete trenerom a vec trazite zamjenu.

Krampa
Gost
Krampa

Zaboravite sujete i dovedite Duška Vujoševića – garantovano osvajamo sve! Zna kako s mladim igračima, zna kako s Čovićem!

MajskaCrna Gora
Gost
MajskaCrna Gora

Interesantna ideja.

🚜🙋‍♂️
Gost
🚜🙋‍♂️

Kakvi crni stranci, opet ce se pogubiti u pioniru kad krenu na nas ciglama i stolicama! Potrebno je dovesti srpskog trenera, koji poznaje mentalitet i zna kako u takvim situacijama

Ja sam
Gost
Ja sam

Ne mogu da vjerujem da se i dalje provlači ta laž o cigli, kad je nedvosmisleno utvrđeno i nekoliko puta ponovljeno da se radilo o kesi kokica.

🚜🙋‍♂️
Gost
🚜🙋‍♂️

Primijenili smo stari srpski recept. Ne mogu ni ja da verujem da neko misli da je ono prava Zvezda a ne FMP, a eto zivog dokaza u tebi. Tesko je vjerovati i da se neko ponosi titulama osvojenim iz cetvorokoraka i davljenjem i gadjanjem stolicama – a eto ga dokaz u tebi.

Gile
Gost
Gile

Jes,prqzna kesa kokica leti 30met.onako pravolinijski.jos odskace prilikom udarca od onoga tunela.ta je kesica za ginisa!

Maestro
Gost
Maestro

Kesa kokica koja leti 20 metara u daljinu… Pa kesu kekica da si profesionalni bacač kugle ne bi mogao baciti dalje od 5 metara…

Ja sam
Gost
Ja sam

Prvo, naravno da se ne ponosim, niti me zanima, podjednako mi se gade Vučićevi i Milovi projekti, vama ostavljam da se valjate u blatu i analizirate ko je od te dvojice pošteniji. Drugo, niko nije rekao da je kesa bila prazna. Treće, ne znam o kakvih 20 metara pričaš, razdaljina je bila makar dvostruko manja, a nagib pozitivan, fizika je… Više »

Krampa
Gost
Krampa

E ako Vesti kažu onda je istina sigurno

Pravda
Gost
Pravda

Varticemo vam istom tom ciglom ima da vas zgazimo u Moraci

H Novi
Gost
H Novi

Tumbaković?

aaaaa
Gost
aaaaa

Hahahahaha

....
Gost
....

Znajuci politiku kluba doce Zdovac

DUKLJA
Gost
DUKLJA

SVAKA ČAST ZA PRUŽENU ŠANSU NAŠEM MIJOVIĆU,SAMO MALO STRPLJENJA,VREMENA I VJERE U NJEGA ,INAČE LIČNO GA NE POZNAJEM.

Aco655
Gost
Aco655

Adomaitis ili Mahmuti

Send this to a friend