Košarka

Savović: Borba do posljednjeg atoma snage, Gordić: Zvezda je i dalje favorit

Košarkaš Budućnosti Boris Savović konačno je odigrao odličnu utakmicu i pomogao našem šampionu da dođe do bitnog trijumfa nad Crvenom zvezdom.

Podgoričani su u drugom meču polufinala ABA lige slavili sa 63:57, a krilni centar je susret okončao sa dabl-dabl učinkom: 15 poena, 11 skokova.

“Sve što smo dogovorili u svlačionici sproveli smo na terenu. Nismo dozvolili Zvezdi lake poene iz kontranapada koji dolaze poslije sjajne odbrane. Sveli smo greške na najmanju moguću mjeru. Imali smo ogromnu podršku sa tribina, veliku energiju na terenu. Kontrolisali smo utakmicu od početka do kraja, zasuženo smo pobijedili i vratili seriju u Beograd. Šta će biti u majstorici? Zaista ne znam. Znam jedino da ćemo se boriti do posljednjih atoma snage”, kazao je Savović nakon utakmice u SC Morača.

Nemanja Gordić je odlaskom Markusa Vilijamsa dobio veliku minutažu, a istu je iskoristio maksimalno. Ubacio je 12 poena, uz 4 skoka.

“Hvala navijačima na velikoj podršci. I prije meča sam rekao da moramo da svedemo greške na najmanju moguću mjeru. Rekao sam da moramo da budemo agresivni, da svedemo oscilacije u igri na minimum. Uspjeli smo u tome. Borili smo se za svaku loptu i na kraju stigli do toliko željene pobjede. Zvezda je i dalje favorit, ali sigurno se u Beogradu nećemo predati bez borbe“, poručio je Gordić.

Majstorica je na programu sljedećeg utorka u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Send this to a friend