Košarka

Šćepo zadovoljan zbog povratka u Partizan

Košarkaši Partizana od juče, zvanično, imaju novog trenera. Andrea Trinkijeri je stavio paraf na trogodišnji ugovor sa timom iz Humske, a kao što je i najavljivano prethodnih dana debitovaće u derbiju šeste runde ABA lige protiv Mega Bemax-a.

Ono što je posebno obradovalo navijače, osim dolaska jednog od najcjenjenijeg stručnjaka u Evropi, je i povratak Vlada Šćepanovića. Popularni Šćepo je dogovorio sve pojedinosti, u Beograd putuje danas gdje će potpisati ugovor, na tri godine, kao i Trinkijeri.

“Dogovorili smo sve, Andrea me zvao da budem sa njim u stručnom štabu”, rekao nam je juče Šćepo.

Popularni Japanac je legenda velikana iz Beograda. U dva navrata je nosio crno-bijeli dres u sezoni 2001/02 i u drugom dijelu sezoni 2003/04 – i za to vrijeme osvojio dvije titule i Kup. Nakon 14 godina ponovo je na mjestu uspjeha.

“Veoma sam srećan, dvije godine kada sam bio u Partizanu su bile veoma uspješne. I navijači su prepoznali tu pravu energiju. Osjećam veliko poštovanje sa njihove strane. Nevjerovatan doček na utakmici kada sam vodio Budućnost u Hali sportova dovoljno govori koliko me cijene i poštuju. Drago mi je što sam ponovo, u nekoj drugoj ulozi, u klubu u kojem sam napravio velike rezultate”, ističe Šćepanović.

Naš sagovornik godinama prati rad italijanskog stručnjaka, nakon nekoliko odlazaka na usavršavanje u Bambergu dogovorili su saradnju pa je prošlog ljeta Šćepanović bio član stručnog štaba. Iz Njemačke je otišao zajedno sa Trinkijerijem u februaru ove godine. Nekoliko mjeseci kasnije ponovo će sarađivati, a Šćepovo prisustvo i poznavanje ABA lige će mnogo značiti 50-godišnjem stručnjaku iz Milana.

“Prije svega, veliko mi je zadovoljstvo raditi sa njim. Po mom skromnom mišljenju, on je jedan od najboljih trenera u Evropi. Posjeduje ogromno košarkaško znanje i harizmu. Meni lično mnogo, mnogo znači i od njega se svakodnevno učim” priča nam Šćepanović i dodaje.

“Ja ću mu pomoći oko onoga što ga čeka u ABA ligi koja je dosta specifična. Svakako ovo može biti odlična saradnja. Zašto ne i dobar rezultat”.

Zadatak crnogorsko-italijanskog tandema će biti da podigne mladu ekipu koja je u seriji od šest poraza u ABA ligi i Evrokupu.

“Partizan svakako nije blizu ekipa koje imaju velike budžete Budućnost, Crvena zvezda i Cedevita. Ekipa je solidna i može mnogo više da pruži nego što je to trenutno slučaj. Postoji veliki potencijal koji je sigurno i Andrea prepoznao. Predstoji nam veliki rad, a potrebno nam je strpljenje, ne može sve preko noći”, jasan je proslavljeni crnogorski košarkaš koji se na kraju osvrnuo i na dugoročne ugovore koji su potpisani.

“Gdje god je Andrea bio radio je na duže staze. Gradio je sistem koji je svugdje davao rezultate, i zašto ne i u Partizanu. Za rezultate nam treba strpljenje. Jer, kada nemate dovoljno novca, onda je najbolje rješenje – sistem i rad”, poentirao je Vlado Šćepanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
R. Srpska
Gost
R. Srpska

Lijepo ti Šćepo u svoju Crnu Goru.

vozi misko
Gost
vozi misko

sjecam se kad je scepo potpisao za partizan. tada smo bili zajednicka drzava a ja s nekim poslom dosao u bg i vidim bilbordi sa scepom na svaki cosak biograda! tad je igrao svoj najveci

Send this to a friend