Košarka

Šehović očekuje još bolju Budućnost u finalu Superlige

foto: eurolegue.net

Budućnost Voli prvi put je, još od kraja marta i uvertire za ABA finale, dobila priliku za dan odmora pa dva dana rada. Za ekipu Petra Mijovića taj period je od neprocjenjivog značaja pred finalnu seriju Superlige.

Favorit za titulu odigrao je partiju na visokom nivou u drugom polufinalnom meču, na gostovanju Lovćenu u prijestonici u petak. Za kapitena Suada Sehovića, to je podstrek pred finalnu seriju.

“Kompletirali smo se, a cijelu Super ligu smo prije toga igrali bez klasičnih plejmejkera. Vratio se Gordić. Znali smo da smo morali da budemo na najboljem nivou protiv Lovćena na Cetinju. Oba polufinalna meča bili su na jednu ili dvije lopte. Pobijedili smo, ali pokazalo se da polufinalni dueli nijesu nimalo laki. S druge strane imamo majstoricu u duelu Sutjeske i Mornara, a stvar koja raduje je da su četiri ekipe koje su stigle do plej-ofa imale što da pokažu. U finalu smo zasluženo”, kazao je Suad.

Ekipa opterećena umorom u subotu je imala slobodan dan, juče je već bila u radnom ritmu.

“U dugom periodu iz nas svaka dva dana bile su utakmice. Desilo se ono što smo priželjkivali, da smo sa 2:0 riješili polufinalnu seriju. Dobili smo dva dana više za odmor i pripremu meča, to nam je vrlo bitno. Ovoliki odmor nijesmo imali kroz kompletnu sezonu, računajući i ABA ligu i Evroligu. Osvježenje će sigurno prijati, uz što kvalitetniju pripremu za protivnika”, rekao je Šehović.

Kapiten Budućnost Volija istakao je napadački kvalitet rivala u finalu, bio to Mornar ili Sutjeska…

“I od Mornara i Sutjeske smo izgubili u Superligi, sa visokim procentima realizacije su pogađali. Imaju napadače koji mogu da ubace veliki broj trojki. Spremićemo se, imamo i vremena i dužu klupu, što je posebno bitno. Očekujem da budemo još bolji u finalu”, kazao je Suad.

Reprezentativac je istakao da je ekipa sada u boljoj situaciji nego u porazima od Sutjeske u Nikšiću i Mornara u Podgorici u ligaškom dijelu sezone.

“Teško je porediti tu situaciju sa trenutnom. Protiv Sutjeske u Nikšiću nije igrao naš najbolji igrač tokom Super lige Edvin Džekson, zbog bola u tetivi. Falili su njegovi poeni. U velikom dijelu te utakmice mi smo izgledali dobro, igrali odlično odbranu. Na kraju u našoj pik-en-rol odbrani i Knežević i Pavlićević su pogađali veoma teške šuteve”, rekao je Šehović.

Konačno, potcjenjivanja rivala nema, iako je Budućnost Voli favorit u finalu…

“Izgubili smo, ali možda u pravom momentu, u mečevima u kojima nijesmo zavisili rezultatski i u kojima plasman na prvom mjestu pred plej-of nije bio ugrožen. Bitno je da u plej-ofu ne bude takvih padova i partija”, zaključio je Suad Šehović.

Send this to a friend