Košarka

Šehović: Otvorila su se vrata uspjeha…

Crnogorska košarkaška reprezentacija će predstojeći turnir u Parizu iskoristiti kako bi što spremnija dočekala početak drugog kruga kvalifikacija za Mundobasket u Kini.

U Gradu svjetlosti izabranici Zvezdana Mitrovića imaće dva odlična sparing partnera, nakon čega će selektor dobiti jasniju sliku o trenutnoj formi ekipe.

Jedan od najiskusnijih igrača, Suad Šehović, svjestan je šta turnir u Parizu “crvenima” može da donese.

“Sigurno da će nam pomoći što igramo protiv jakih rivala Francuske i Grčke. Isprobaćemo to što selektor zamisli pred novi prozor i to je dobra šansa da podignemo nivo igre i samopouzdanje”, rekao je as Budućnost Volija i nastavio:

“Bitno je da smo se malo ranije okupili, da smo odradili i neki trening pred mečeve u Parizu protiv jakih rivala. Nakon turnira stižu nam još tri vrlo bitna igrača u rotaciji (Dubljević, Radović, Đurišić), tako da ćemo neku kompletniju sliku i očekivanja imati pred sam meč sa Turskom. Sigurno dvije kvalitetne reprezentacije koje će tražiti svoju šansu i bodove, mi ćemo pokušati da ostvarimo cilj. Otvorila su se vrata uspjeha nakon prve faze kvalifikacija, tako da ćemo dati sada sve od sebe”.

Crna Gora je u prvoj fazi kvalifikacija upisala veliku pobjedu u Ljubljani savladavši aktuelnog prvaka Evrope, te sebi značajno podigla šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo iduće godine.

“Na polju samopouzdanja pobjeda protiv Slovenije znači, ali tek ćemo da vidimo u kakvom stanju. U Parizu nas čeka selektor i odradićemo jedan trening. Znamo se dosta dobro, ali malo je vremena da se uklopimo. Nadam se dobroj igri, požrtvovanoj, ali vidjećemo koliko će to biti dovoljno za meč 14. septembra.”

Crna Gora drugu fazu kvalifikacija otvara gostovanjem drugoplasiranoj Turskoj, nakon čega će “crveni” ugostiti Ukrajinu.

L.Đ.

 

Send this to a friend