Košarka

Šehović: Slijedi najvažniji dio sezone, ako budemo na nivou pobijedićemo

Kompletna sezona u ABA, istorijski nastupi u Evroligi, sve ostaje po strani večeras kada Budućnost Voli bude gostovala Cedeviti u prvom meču polufinala ABA lige.

Za ekipu Jasmina Repeše, ova polufinalna serija na dvije pobjede, u kojoj neće imati prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici, svojevrstan je trenutak istine.

Aktuelni ABA prvak tokom cijele sezone nema veliku pobjedu u gostima. Na strani je u Evroligi bez trijumfa, a protiv najvećih rivala u ABA u gostima podgorički tim nije se radovao pobjedi.

“Došao je dio sezone za koji smo se borili, igrali i spremali. Najvažnije utakmice, u kojima moramo biti najbolji i koje će odlučiti da li je sezona uspješna ili ne. Spremamo se, a najvažnije je da smo zdravi i da smo svi na okupu. Nijanse će odlučiti, ko bude borbeniji i fokusiraniji doći će do pobjede”, rekao je kapiten Suad Šehović.

Za Budućnost Voli, ključni zadatak biće da se sputaju glavne ofanzivne opcije Cedevite u spoljnjoj liniji. To su bek-šuter Puten i plejmejker Kobs…

“Zagrepčani u timu imaju dva igrača spoljnje linije koji u rukama imaju po 20 poena. Za sve se spremamo. Cilj je prije svega timska odbrana, samo ona donosi rezultat”, rekao je Šehović.

Budućnost Voli je u Zagrebu u oktobru prošle godine ispustila visoku prednost i izgubila od Cedevite. U Podgorici je u tijesnoj završnici slavila početkom ove godine.

“Dosta smo mečeva imali od posljednjeg meča sa Cedevitom. Napredovali smo i odbrambeno i napadački i to ćemo sprovesti na parketu u ponedjeljak. Nadam se da će biti dovoljno za pobjedu”, dodao je kapiten “plavih.

U dvorani ,,Dražen Petrović” Cedevita kao domaćin igra odlično, ali nema veliku podršku navijača.

“Sigurno da smo birali na koji gostujući teren da idemo na startu plej-ofa, to bi bio Zagreb. Ukoliko budemo na nivou, pobjedu neće doći na pitanje. Sigurno da ima i pritiska, počinje plej-of i veliki ulog. Nadam se da ćemo ga pretvoriti u pozitivan pritisak, da rezultira dobrom igrom. Gledamo samo naše dvorište, samo o našem polufinalnom paru razmišljamo”, dodao je kapiten Suad Šehović, koji nije nastupao za Budućnost Voli protiv Efesa prošlog petka zbog nagnječenja tetive šake.

Drugi meč polufinalne serije na programu je u nedjelju. 31. marta u Podgorici od 19 sati. Ukoliko bude potrebna, eventualna majstorica u Zagrebu od igraće se 7. aprila u istom terminu

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tito
Gost
Tito

Kladionicari,tgrajte dvojku.Mislim da je to sigurica.

Damir PG
Gost
Damir PG

Odgledajte snimke utakmica protiv CSKA,REALA,BARSE…i shvaticete da je Cedevita smiješna ako vi budete pravi…
AJMOOOO !!!! 🔵⚪🔵⚪🔵⚪

Send this to a friend