Košarka

Sekulić: Idemo u Ankaru da se borimo

foto: FIBA

Do velikog meča u domu Turk Telekoma u Ankari ostala su još dva dana, košarkaši Crne Gore sjutra putuju u glavni grad Turske, a u petak ih čeka okršaj sa domaćinom na startu nove runde kvalifikacija za Mundobasket.

Momci Zvezdana Mitrovića konačno su imali nešto više vremena za pripreme, od prije dva dana su kompletni, dobro znaju kakva selekcija ih čeka, ali…

“Biće jako teško, Turska je veoma kvalitetna, u najjačem je sastavu i za razliku od većine selekcija tokom ovih prozora njeni igrači treniraju već prilično dugo. Međutim, nećemo se predati već idemo u Ankaru da se borimo”, poručio je jedan od iskusnijih u našoj selekciji Blagota Sekulić.

“I koš razlika je bitna u ovim kvalifikacijama, tačnije svaki poen i zato idemo da ginemo za svaki poen”.

I Ukrajina u mislima

Centar Crne Gore je govorio i o pripremama za novi Fibin prozor.

“Ovog puta smo imali malo više vremena, a opet je sve to jako malo da bi se ekipa uigrala i da bi se napravilo nešto ozbiljno”, smatra Sekulić. “Pripremni turnir u Parizu nam je dobro došao – rezultat nije bio u prvom planu, već uigravanje ekipe, akcija i odbrambenih varijanti”.

Nakon duela sa Turskom našu selekciju očekuje i okršaj sa Ukrajinom – u ponedjeljak u Nikšiću.

“Negdje smo i mi svjesni da je taj duel u Nikšiću bitniji, ali i Ukrajina je veoma jaka, sa izuzetnom centarskom linijom. Neću reći da je favorit, ali biće jako težak i zahtjevan i taj meč”.

Nakon prve faze Turska je u grupu I kvalifikacija za Mundobasket prenijela 10 bodova- dva manje od lidera Španije, odnosno jedan više od Crne Gore.

Prvo da damo sve protiv Turske

Povreda koljena je za Nemanju Đurišića prošlost i veliki borac sada potpuno spreman očekuje duele sa Turskom i Ukrajinom.

“Poznato je koliko je sve komplikovano u ovim prozorima, ali uradićemo sve da napravimo dobru priču”, poručio je naš krilni centar.

“Turci su ozbiljno pristupili svemu, biće teško, posebno na njihovom terenu. Ali na nama je da damo sve od sebe i da pozitivno uđemo u sve, pa šta ko ponese”.

Protiv Ukrajine bi trebalo da bude lakše…

“Igramo kući, pa možda imamo nešto veće šanse, ali da prvo damo sve od sebe protiv Turske”, zaključio je Đurišić.

 

Send this to a friend