Košarka

Selektor podvukao crtu: Igrali smo izuzetno dobro, sreća nas nije pratila

foto: FIBA

Selektor juniorske košarkaške rerpezentacije Boško Radović sumirao je utiske nakon Evropskog prvenstva u Letoniji.

“Crveni” su ispunili prvenstveni cilj i ostali u A diviziji, a takmičenje okončali na osmoj poziciji. U posljednjem meču u Rigi naš nacionalni tim je izgubio od Velike Britanije.

“Danas isti scenario kao i u prethodne tri utakmice, protiv Srbije, Litvanije i Francuske. Četvrta izgubljena utakmica na dva razlike, ono što je obilježilo čitavo prvenstvo su praktično naši mečevi na jednu loptu, bili smo tim sa najviše uzbuđenja na prvenstvu”, rekao je Radović.

Crna Gora je šampionat Evrope završila sa samo jednom pobjedom (osmina finala) i šest poraza.

“Sva sreća da smo bili prisebni u najvažnijoj utakmici protiv Španije, održali smo prednost i opstali. Zašto potenciramo opstanak? Jer tako ostajemo u najjačim takmičenjima u svim uzrastima i iz toga reprezentativci, ovi momci, svako ljeto imaju najjače moguće provjere. Mi smo na prvenstvu, osim protiv Njemačke igrali izuzetno dobro. Falilo je sreće dosta puta, ali to je manje bitno. Sa ekipom koja je skupljenja pet dana pred početak došli smo do toga da imamo zicer za polufinale, pored svih problema, grešaka, loših odluka, dekoncetracije, bili smo blizu borbe za medalje, tu je falilo sreće u tom jednom šutu. Juče smo, istina, podbacili i to nije bilo čudno, došao je dan kad smo pali nakon tih nesrećnih poraza. Protiv Britanije smo imali želju, vodili smo i imali sodlinu igru, međutim u posljednjoj četvrtini smo stali i otišli smo u poraz i na osmo mjesto”, izjavio je selektor “crvenih”.

Radović se na kraju zahvalio svojim izabranicima na uloženom trudu tokom priprema i samom nastupu na EP.

“Ono što smo najavljivali kao cilj pred početak smo ispunili, završili smo na osmom mjestu. Kad smo krenuli potencirali smo da su nam prva i četvrta utakmica najvažnije na prvenstvu, nakon poraza od Britanije gdje smo bili ispod nekog željenog nivoa, odigrali smo odlično sa Litvanijom i Srbijom! Poslije tih poraza trebalo se dići, pokazati karakter i pobijediti super favorizovanu Španiju koja sem poraza od nas ima samo ubjedljive pobjede. Zahvalio bih se momcima na frenetičnom radu svih 50 dana, zaslužili su u najmanju ruku da ostanu u diviziji, vjerovatno i više, sva ova dobra igra plod je njihovog velikog truda. Želim im mnogo sreće u klubovima i da napreduju”, podvukao je Radović.

L.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Obrukali ste CG?????????

Sales
Gost
Sales

A mogli su m9mci na svetsko da odu da dobise francusku. Neprocjenjivo.

...
Gost
...

Da smo imali seketora i na zlato smo mogli ic sa ovom ekipom.. Od sampiona smo izgubili na produzetke a sve sno imali da dobijemo..to nije samo 1 utakmica nego i protiv Britanije,Francuske i Litvanine eeee moj selektoru!

Mikeli
Gost
Mikeli

Citam dva puta.. od 7 utakmica 6 poraza i jedna pobjeda…i zadovoljan a igra dobra??

Dali
Gost
Dali

e svaka im cast pokazali su da su dobri momci a to sto nisu bili na najboljem nivou pa sta su ovi stariji pokazali koji igraju u evropskim ligama pa cak i nba .Pogledajte kako su bodrili moke iz Srbije ,to je prva stvar zato su za mene oni junaci a bice oni dobri u narednom periodu.

Maśa
Gost
Maśa

Radovic, Dubljevic… uozbiljite se ljudi… ima li sanse da priliku dobije neko ko nesto zna?

putalj
Gost
putalj

o, koji me jad naša’ da čitam ovo.. jednu pobjedu, alooo.. grom te ubio.. jednu pobjedu si ima’.. Koja sreća, srce majkino??
Ćerajte ovo (ako smijete).. Crna Gora iznad svega!!

Hop
Gost
Hop

Da si gledao ove momke ne bi tako kenjao budalo!

putalj
Gost
putalj

vidim ti si gleda’.. hahahah

Send this to a friend