Košarka ABA liga

Simonović: Lični učinak plod sjajnog timskog rada

Crnogorski košarkaš i član Mege Marko Simonović potvrđuje kvalitet i na startu nove sezone regionalne ABA lige.

Mladi centar iz Kolašina poslije uvodna tri kola ponovo je u samom vrhu po indeksnim poenima.

“Zadovoljan sam svojim učinkom. Počeo sam sezonu dobro i sve to je plod sjajnog timskog rada. Ipak, pobjede nad Igokeom, Zadrom i Cibonom su mi značajnije od svega”, rekao je Simonović, koji u prosjeku bilježi 14 poena i osam skokova.

Zbog dobrih igara prethodne sezone imao je ponude brojnih klubova, a Simonović je objasnio zašto je ostao u Megi.

“Razlog za to je vrlo jednostavan. Prijavio sam se za NBA draft, koji bi trebalo da se održi 18. novembra, a najbolja sredina iz koje možete da odete u najkvalitetniju ligu svijeta je Mega. Dovoljno je samo da pogledate broj igrača koji su u posljednjih nekoliko godina iz dresa Mege draftovani u NBA, i jasno će vam biti da je Mega u rangu sa najprestižnijim američkim Univerzitetima i daleko ispred svih evropskih klubova”, rekao je Simonović.

Mega je uz Budućnost Voli, Cedevita Olimpiju i Crvenu zvezdu neporažena u ABA ligi, a upravo su Beograđani naredni rival Simonovića i saigrača.

“Predstoji nam meč sa daleko najkvalitetnijim timom u ABA ligi. Imaju zaista vrhunske igrače i zato će taj meč biti veliki izazov za sve nas. Potrudićemo se da pružimo što bolju partiju i pokušamo da se nadigravamo sa Zvezdom, koja je u prva tri kola pokazala silu i kroz koš razliku +100. Biće to dobra prilika da vidimo gdje smo u odnosu na najjači tim u ligi, oni su bez svake sumnje veliki favoriti, a mi ćemo se potruditi, ako nam se ukaže prilika, da napravimo iznenađenje”, zaključio je Simonović.

Send this to a friend