Košarka

Sjajni momak iz Mostara odigrao sezonu karijere: Trofej za klub, grad, navijače…

foto: KK Crvena zvezda

Euforija poslije osvajanja ABA lige i dalje drži košarkaše i navijače Budućnosti. Svi igrači upisali su se u istoriju kluba, a Nemanja Gordić je na kraju zaslužio da bude proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije sa Crvenom zvezdom.

Ostavio je bukvalno posljednji atom snage na parketu, a čak i u momentima kada se činilo da više ne može da izdrži napore, uz veliku želju i neospornu klasu podizao je “Moraču” na noge i na kraju zaslužio skandiranje sa tribina “MVP”, nešto što smo najčešće mogli da čujemo u prenosima NBA lige.

“Utisci se još nisu slegli i osjećaj je fenomenalan. Još nas drži euforija i mislim da neće skoro prestajati. Napravili smo stvarno veliku stvar”, rekao je na početku razgovora za CdM momak iz Mostara.

Organizator igre “plavih” smatra da je Budućnost u svakom trenutku bila tim, što je bio veliki adut u finalu.

“Presudila je prije svega naša ogromna energija i želja. Svi smo disali kao jedan stvarno sve vrijeme. Mislim da se to vidjelo i na terenu”, priča Nemanja.

Dva trijumfa u ligaškom dijelu sezone uticali su da Podgoričani sa velikom vjerom u sebe dočekaju odlučujuće duele u borbi za pehar.

“Jesu naravno. Znali smo da nam leže možda čak i više nego Cedevita, i sa samopouzdanjem smo ušli u finale”, iskren je on.

Pred početak sezone nije se u Njegoševom parku govorimo o osvajanju regionalnog takmičenja.

“Nismo o tome pričali, ali smo često pominjali i pitali se kako bi bilo dobro da osvojimo titulu. Možda i zbog toga što je malo ko to očekivao. Na kraju smo i stvarno uspjeli to da uradimo što je stvarno sjajno”, nastavlja Nemanja u razgovoru za CdM.

Budućnost i Crvena zvezda odigrali su četiri meča finala za šest dana.

foto: KK Budućnost

“Raspored je bio pretežak. Naročito protiv ekipe kao što su oni, sa punim rosterom i fizički jakim igračima. Međutim, siguran sam da je i njima bilo jako teško, i fizički i psihički je bilo jako zahtjevno igrati ovoliko utakmica u kratkom vremenskom intervalu”, prisjeća se on.

Gordić je i sa Partizanom prije pet godina podigao trofej ABA lige. Ipak, sada je stigla i nagrada za najboljeg igrača finala, koja je pokazala koliki je uticaj imao u uspjehu “plavih”.

“Svakako da ovo moja najbolja sezona u karijeri. Drago mi je da sam važan član ekipe koja je napravila istorijski uspjeh”, priča Nemanja.

foto: KK Budućnost

Velike zasluge za trijumf u ABA ligi Gordić je pripisao stručnom štabu sa Aleksandrom Džikićem na čelu.

“Džile i cijeli stručni štab su napravili ogroman posao od početka sezone. Ništa nije prepušteno slučaju. Sve je bilo isplanirano do najsitnijih detalja i na kraju se isplatilo”, dodao je on.

Budućnost je osvajanjem ABA lige zaslužila da od jeseni zaigra u elitnom evropskom takmičenju. Međutim, trofej regionalnog takmičenja više znači Gordiću.

foto: KK Budućnost

“Pričali smo i sami prije finala, Evroliga dođe i prođe, a trofej ostaje zauvijek. Za klub, za grad, za navijače. Ovo je istorijski uspjeh i to je ono što će se pamtiti”, kaže Nemanaj ne krijući zadovoljstvo postignutim rezultatom.

“Morača” je bila usijana tokom utakmica sa Crvenom zvezdom. “Plavi” su sa tribina dobili ogroman vjetar u leđa.

“Posebnu zahvalnost dugujemo navijačima. Atmosfera je bila nezapamćena i stvarno su nas nosili, i protiv Cedevite i protiv Zvezde. Hvala svima koji su navijali za nas, žao nam je što nisu mogli svi u “Moraču”. Međutim, kao što rekoh tih nekoliko dana smo svi bili kao jedan i njihova zasluga je u tome takođe ogromna”, navodi Nemanja.

foto: KK Budućnost

Navijače Budućnosti sigurno zanima i hoće li njihov ljubimac i dogodine organizovati igru “plavih”.

“Što se tiče planova sad imamo crnogorsko prvenstvo pa cemo poslije toga o tome”, zaključio je Nemanja Gordić.

Večeras će košarkaši Budućnosti započeti odbranu domaćeg trona utakmicom protiv Sutjeske od 19 sati u “Morači”.

Navijači dođite, momci su zaslužili da im se ponovo poklonite i date vjetar u leđa na startu borbe za treći trofej u sezoni.

B.J.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirko-DPS
Gost
Mirko-DPS

Sjajni momak iz Mostara??? Zašto ne sjajni Srbin iz Mostara! Zašto ima toliko minusa na Nemanja Srbine?! Pa čovjek je Srbin, što je sporno.Meni bi bilo svejedno da se pominje i Hrvat i Slovenac i Musliman, ako izgaraju i igraju za naš klub.Ja kao DPS-ovac Crnogorac najviše volim Srbe jer su mi najbliži i nije mi jasno ko su ovi… Više »

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Previ se malo debilu ispod koša vujose 😃😃😃😃😃😃😃😃😃

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Vujos iz makedonskog je imao trideset godina i rekao mi je ajde kupi mi album sa sličicama da lijepim ja sam mu kupio to i od tog momenta sam se osjećao lud 😂😀👍💋👿👄💋👿❤👍😀😂opasno je da se covjek druži sa ludacima možeš da poludis 👄💋👿❤👍😀😂

Varvar
Gost
Varvar

Džile Srbineeeee

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Varvare koje pecinske krikove pustas crbinuj jadni:::: ahhhhhhaaaaaaaaqa srbineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Ka da si izasa iz pecine – a mozda i jesi. Hahahahaha

Navijač
Gost
Navijač

Jesi dobro, pobro!

Red Army
Gost
Red Army

Nista bez hercegovaca nemozete zavrsiti

Dejan ljubav 💶
Gost
Dejan ljubav 💶

Vujose iz makedonskog fali tebe 30 eura starih zeljkovih da odgledas smirom utakmicu da ne gledaš u flaše piva 😂😁😀❤👍👿💋vujose što so radio godinu dana u sombor mene je to sumnjivo ja sam pratio sastav sombora tebe nije bilo u sastav 😂😁😀❤👍👿💋

Varvar
Gost
Varvar

Nemanja Srbineeeeee

Varvar
Gost
Varvar

Gordiću Srbineeeeee

ojha
Gost
ojha

Nemanja majstor.Jedan od najboljih u reprezentaciji svoje drzave Bosne i Hercegovine.

Srb-in
Gost
Srb-in

Najbolji u Republici Srpskoj, ponos naš! I Crnoj Gori!

Eto tako
Gost
Eto tako

Ipak nista bez Srba jer tako dukljani?

Klara
Gost
Klara

Dobar covjek i dobar igrac eto tako
Mi volimo sve nacije oni se ovdje osjecaju kao kod svoje kuce

Nikšić
Gost
Nikšić

Ne kaže se “jeR tako” nego “je li tako”. Nauči da pišeš, pošto pretpostavljam da još iz osnovne škole nijesi izašao, pa tek onda ćeš naučiti da rezonuješ (ako i tada).
Klara te udostojila ipak odgovora koji ne zaslužuješ i ako grama mozga imaš shvatićeš na kom si ti nivou, a na kom ona.
Pozdrav.

Milo
Gost
Milo

Vratiti u Mostar kosarkase koji su ponikli i gradili kk lokomotivu pa ce te vidjeti gdje cemo stici

PG_man
Gost
PG_man

Skroman momak, odličan igrač. Hvala puno, majstore!!!

Milo
Gost
Milo

Kao rodjenog mostarca molim te da sledece godine igras za svoj klub kk lomomotiva iz mostrara pomognes joj da udje u prvu ligu onda i u super ligu b i h

Red Army
Gost
Red Army

Nemanja Gordic i Bojan Bogdanovic su najaci kosarkasi iz Mostara i treba ih vratiti u Mostar ojacati kk lokomotivu zavrsiti dvoranu i eto evrolige u Mostaru. Praju za presjednika i nesekirajte se

Cikotic
Gost
Cikotic

Gorda majstore

Send this to a friend