Košarka

Sjutra startuje Evroliga, Radonjić izaziva Real

Dejan Radonjić

Najkvalitetnije klupsko košarkaško takmičenje u Evropi, Evroliga košarkaša, zvanično će početi sjutra utakmicama prvog kola.

Liga će startovati četiri i po mjeseca nakon pobjede Efesa nad Realom u beogradskom finalu završnog turnira (58:57).

Evroliga će ove sezone imati 18 timova, koji će u prvoj fazi takmičenja igrati po sistemu svako sa svakim, kući i na strani.

Najboljih osam izboriće plasman u plej-of i kroz četvrtfinalne duele pokušati da se domognu finalnog turnira.

Crnu Goru predstavljaće košarkaši centar Valensije Bojan Dubljević i plejmejker Crvene zvezde Nikola Ivanović i trener Panatinaikosa Dejan Radonjić.

Šansu će čekati i talentovani Đorđije Jovanović u Partizanu.

Dres Valensije ove sezone nosiće i Džona Radebou, Amerikanac sa crnogorskim pasošem, koji je u reprezentaciji Crne Gore debitovao u duelu sa Francuskom, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Prvog takmičarskog dana sjutra će se sastati: Panatinaikos – Real (20.00), Asvel Armani (20.00), Makabi – Žalgiris (20.05), Valensija – Baskonija (20.30) i Bajern – Fenerbahče (20.30).

U petak rivali će biti Efes – Crvena zvezda (19.30), Alba – Partizan (20.00), Barselona – Olimpijakos (20.30) i Virtus – MOnako (20.30).

Po bukmejkerima, glavni favoriti za titulu su Efes, Barselona i Real.

Među najozbiljnijim kandidatima su i Armani i Olimpijakos, a šansu ima i Monako, koji je uložio ogroman novac da napravi jedan od najboljih timova u Evropi.

Send this to a friend