Košarka Djevojke spremne za EP

Škerović pred Eurobasket: Dati maksimum u svakom meču, dobro je što igramo sa Grčkom na startu

foto: KSCG

Crnogorske košarkašice na pravi način odradile su pripreme za Eurobasket, kaže selektorka Jelena Škerović.

Uprkos tome što je nekoliko nosilaca igre propustio dio priprema zbog povreda, Škerović je zadovoljna treninzima, ali i pokazanim na prijateljskim utakmicama.

“Zadovoljna sam odrađenim i ukoliko budemo ispoštovali dogovor imamo veliku šansu da napravimo nešto na EP. Kad to kažem onda mislim da pokažemo veliku borbenost, da se nijedan protivnik ne može naigrati protiv nas, da poslije utakmice možemo da kažemo da smo dali sve od sebe i da je to naš maksimum”, rekla je Škerović na konferenciji za novinare.

Na spisku za Eurobasket koji počinje 17. juna nalaze se: Jovana Pašić, Dragana Živković, Snežana Aleksić, Kristina Raković, Božica Mujović, Milena Jakšić, Bojana Kovačević, Violeta Lazarević, Marija Leković, Milica Jovanović, Markiša Getling i Jelena Dubljević.

Dubljević nije igrala pripremne mečeve, ali je trenirala tako da selektorka računa na njen kvalitet i iskustvo.

“Htjeli smo da je sačuvamo, jer su nam važnije utakmice sa Grčkom i Italijom. Radi normalno, očekujem njen doprinos. Propustila je kraj šampionatra i bez utakmica je dva i po mjeseca, ali očekujem da će nam iskustvom i kvalitetom pomoći”, kazala je Škerović.

Konačan sastav je spoj mladosti i iskustva, a želja je da se uz veliku energiju na pravi način predstavi Crna Gora.

“Imali smo mjesec ipo da se spremimo, falile su nam neke igračice, ali sada smo sve na okupu. Mislim da smo dosta dobro trenirale, iskoristile vrijeme na pravi način i te utakmice su nam došle odlično da se spremimo i uigramo. Ja vjerujem u ovu ekipu, mislim da možemo da napravimo neki rezultat i smatram da treba u svakoj utakmici da se borimo i da pokušamo da dobijemo što više utakmica”, kazala je Bojana Kovačević.

Naša selekcija će igrati u grupi sa Grčkom, Italijom i Srbijom. Grkinje su prvi rival u četvrtak od 15 sati.

“Imali smo sreću da je Grčka prvi rival, možda i najslabiji protivnik sa kojim igramo u grupi. Ipak veoma su nezgodni, igraju atipično, slično Izraerlu, što nama ne odgovara. Nadam se da ćemo disciplinovanom i odgovornom igrom uspjeti da im se suprotstavimo”, rekla je Škerović.

Prvoplasirana ekipa iz grupe plasiraće se u četvrtfinale. Druga i treća pozicija vode u osminu finala.

Naše košarkašice učestvovaće šesti put na šampionatu Evrope. Najbolji rezultat ostvaren je 2011. kada je osvojeno šesto mjesto, dok je četiri godine kasnije naš tim bio sedmi.

Send this to a friend