Košarka

Srbija svjetska klasa, blizu smo im

Eurobasket je sve bliže, reprezentacije odrađuju posljednje pripreme pred velike mečeve, a jedan od protivnika Crne Gore u grupi C, Hrvatska, ove godine predstavlja jednog od favorita za medalju.

Selektor Aleksandar Petrović je odgovarao na pitanja novinara Večernjeg, a jedno od pitanja je bilo da li Hrvatska ima kompleks od Srbije. “Orlovi” su slavili u sva četiri dosadašnja zvanična meča.

“Oni su svjetska klasa i u svim tim slučajevima na papiru imali smo jače reprezentacije od nas. Doduše, posljednja utakmica u Riju govori mi da smo im jako, jako blizu”, rekao je Petrović.

Petrović je kazao da bi bilo glupo govoriti da je Hrvatska u ove 22 godine bila ukleta. “Sami smo krivi što nismo ništa osvojili”, ističe Petrović. Od EP u Atini 1995. Hrvati čekaju medalju sa velikih takmičenja, a “Aca trica” podsjetio se nekoliko propuštenih prilika.

“Imali smo mi u ove 22 godine tri-četiri prilike da uzmemo medalju. U Istanbulu 2001. u četvrtfinalu imali smo 19 koševa prednosti protiv domaćina Turaka pa smo izgubili. Dvije godine kasnije ispali smo od Rusa zbog jedne banalno izgubljene lopte, dok nas je u Beogradu 2005. protiv Španije od medalje dijelio jedan nezagrađeni skok. I da ne zaboravim, 2009. u četvrtfinalu protiv Slovenaca imali smo 15 poena prednosti pa smo opet izgubili. Dakle, na barem četiri prvenstva smo mi bili ti koji smo propustili priliku. Govoriti o nekom prokletstvu je glupo, kao i o nekim hajkama na hrvatsku košarku”, dodao je selektor Hrvatske.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PG_man
Gost
PG_man

Ne bih rekao ni sad da su medju favoritima. Ne bi me zacudilo ni da im mi uzmemo mjeru.

NHM
Gost
NHM

Čoek sve priča o četvrtfinalima. Sve i da ste ih dobijali, morali biste da dobijete još jednu utakmicu da biste osvojili medalju. U odnosu na igrački kadar, definitivnos te morali bolje.

gost
Gost
gost

Tako je, i on to ne spori. On samo kaze da nije nikakva vradzbina, niti da se FIBA ili bilo ko drugi urotio protiv Hrvatske pa im ne dozvoljava da osvoje medalju… Prosto, sami su gubili dobijene meceve i sami su krivi sto su tu dje jesu.

Fidelio Kastro
Gost
Fidelio Kastro

Bivsa Juga je imala talente za citav svijet.Dobra kosarka u Srbiji ,CG,Hrvatskoj,BIH, ….Sta ti je Bivsa.

Send this to a friend