Košarka

Što prije formirati tim

Lovćen će od starta priprema na Cetinju imati četiri sedmice za rad za nastupajuću sezonu u ABA 2 ligi. Novi trener Miodrag Kadija je jasan potrebno je završiti kompletnu selekciju tima što prije.

Cetinjani će u sezoni pred nama biti jači za povratnika, beka Milutina Đukanovića. Sjajna vijest prošle sedmice je bila ostanak reprezentativca Alekse Popovića u ekipi ali Lovćen na njega neće računati do finiša priprema, zbog obaveza u reprezentaciji.

Kadija, koji započinje treći mandat na klupi Lovćena, trener koji je obilježio najveće istorijske uspjehe kluba, istakao je koliko je situacija za rad delikatna kada pripreme počinju manje od mjesec prije početka sezone.

“Ovih preostalih 25 dana moramo iskoristiti najbolje što znamo. Hendikep po nas je odustvo Alekse Popovića zbog reprezentativnih obaveza i to nam malo remeti koncepciju. Nećemo kukati, već ćemo naporno raditi, ali, svakako, lakše je raditi kad imate sa kim. Za sada, vrlo je teško planirati neke prijateljske mečeve, i vrlo teško je negdje otići, jer u ovom trenutku to nam ništa ne znači. Kad nemate ekipu, uzalud vam i najbolji uslovi za pripreme”, kazao je Kadija.

Od konačnog sastava zavisiće i potencijalni dometi cetinjskog tima.

“S obzirom na to da je otišlo mnogo igrača i da treba dovesti sigurno petšest novih, neobjektivno je postavljati ciljeve. Sačekajmo da napravimo ekipu, i da vidimo kakav će to kvalitet biti, jer slijedi teška i naporna sezona. Biće prlike da sjednem sa upravom i da zajedno donesemo odluke vezane za domete”, objasnio je Kadija.

Iskusni trener je istakao da će ABA 2 liga biti kvalitetnija od izdanja u prošloj sezoni, budući da je inferiorni Ohrid zamijenio kandidat za elitu MZT, a da će sarajevski Sparsi biti ambiciozniji od Bosne. Lovćen će na startu ABA 2 lige, najvjerovatnije u subotu, 27. septembra (definitivni termini još nijesu određeni) dočekati slovenačku Rogašku na Cetinju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cetinjanin
Gost
cetinjanin

VAZDA KUKA ,CIJELI ZIVOT,FALI OVAJ FALI ONAJ,I U DECEMBAR PO DOBROM STAROM OBICAJU NAPUSTICE KLUB

Send this to a friend