Košarka Trojkaški performans koji je zapalio region

Stojim čvrsto na zemlji

foto: KK Budućnost Voli

“Feđa kao Dražen”, “Podgorički Stef Kari”, “Nezapamćen šuterski performans u Morači” “Crnogorac spržio mrežicu”.. Region, a posebno navijači Budućnost Volija upali su u pravi trans prije tri noći. Feđa Pajović, član Budućnost Volija koji nastupa za filijalu Studentski centar, objavio je snimak na društvenim mrežama sa treninga u “Morači” na kojem pogađa 70 trojki zaredom… I dok su regionalni mediji ostali u šoku, domaći ljubitelji košarke upoznati su sa talentom sina legende crnogorskog šampiona, a sada sportskog direktora Gavrila Pajovića. Feđa je bio član kadetske selekcije koja je na Evropskom prvenstvu u Podgorici osvojila srebrnu medalju. Kada je riječ o klupskoj karijeri Pajović junior išao je postepeno. Igrao je za Studentski centar, a debi u dresu najdražeg kluba upisao je prošle sezone u Erste ligi.

Dnevne novine su razgovarale sa momkom koji je oduševio košarkašku regionalnu javnost. I na početku je skromno istakao da nije očekivao ovakav “bum”.

“Iskreno, nisam očekivao da će reakcija svih biti ovakva. Sve u svemu, prija mi to, ali stojim čvrsto na zemlji i nastavljam da radim i treniram još jače”, rekao nam je Pajović.

Priznaje da je bilo šala kada su saigrači u pitanju, ali i da je dobio savjet od oca.

“Čestitali su mi, neki se šale i kažu da je montaža”, kroz osmijeh ističe Feđa i dodaje.

“Pričao sam sa ocem i zaključili smo da ovo treba samo da mi bude motiv i podstrek za dalji rad i napredak”

Pandemija korona virusa poremetila je brojna takmičenja, planove, pa tako i Feđine.

“U martu me je baš poremetilo, jer nisam navikao na toliku pauzu. Prijao mi je odmor od četiri, pet dana, ali poslije toga konstantno treniraš i vježbaš u maloj sobi. Bilo je psihički teško navići se”, dodao je Feđa.

A, kada su mjere dozvolile treninge, Pajović je počeo da trenira sa prvim timom “plavih”.

“Kada je sve počelo da se vraća u normalu počeli smo sa timskim treninzima, a nakon njih sam odmah krenuo sa individualnim radom kako bih spreman dočekao pripreme”, jasan je Pajović.

Mladi tim Studentskog centra očekuje novi izazov naredne sezone. Mnogo jači nego što je to domaća Erste liga. Feđa i drugovi će biti član Druge ABA lige.

“Velika stvar za nas. Mlad smo tim i svi smo željni dokazivanja. Mislim da je rano pričati o nekim očekivanjima, svi jedva čekamo da počnu pripreme i da krenemo sa radom”, rekao je Pajović.

A, šta se očekuje od talentovanog plejmejkera?

“Pričao sam sa trenerom Trajkovićem, konkurencija na mojoj poziciji je jaka, ali na meni je da se kroz treninge i prijateljske utakmice nametnem, pokažem šta znam i zaslužim mjesto u timu” nema dilemu naš sagovornik.

Još kao tinejdžer igrao je u seniorskoj konkurenciji. Krajem sezone upisao je debi u domaćoj Erste ligi u dresu Budućnosti. Sezonama za nama bila je dokaz jasnog napretka kada je Pajović u pitanju. Sljedeća, 2020/21. može biti prekretnica u karijeri 19-godišnjeg talenta.

“Motivisan sam i uzbuđeno čekam sezonu koja je pred nama, ali idem korak po korak, trening po trening, utakmicu po utakmicu. Sigurno da mi je velika želja da jednog dana postanem standardni prvotimac Budućnosti”, poentirao je Feđa Pajović.

Crna Gora je bila upoznata kakav je Feđa talenat, sada je postao internet senzacija u regionu. Međutim, to ga sigurno neće poremetiti, pa se može očekivati da će Feđa tatinu “peticu”…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dgra
Gost
Dgra

Fedja je bio i SREBRNI u Evropi sa reprezentacijom Crne Gore. U PG su izbacili Srbiju u polufinalu i onda pružili jak otpor Francuskoj u finalu. Mi u mladjim kategorijama imamo nekoliko generacija koje su velesila košarke. Izbacivali Španiju u osmini finala na svjetskom prvenstvu, i to kao glavnog favorita, itd. Nije ni čudo da su talentovani momci.

vesko nk
Gost
vesko nk

Feđa moj ti je savjet u Ameriku nekoliko trening kampova đe se stvarno trenira šut a i ne samo šut no i vođenje lopte tima postavke sa i bez lopte itd.To je Feđa jedna druga viša košarka u kojoj ako si pametan možeš svoje potencijale podići na viši ili više nivoe.Srećno. P.S. Sa sobom povedi i Žugića i Savkovića jer… Više »

Goran
Gost
Goran

Ne odnosi se na Pajovica i jako je tesko mladim igracima da postignu uspjeh pored ovoliko stranaca koji sve mladji dolaze da igraju u Evropu.Talenat sa 19 godina dobro je rekao Maljkovic Kukoc i Radja su sa 19 godina osvojili dva puta ligu sampiona,ali ponavljam greska je menadzmenta klubova i trenera ne igraca koji godinama cekaju sansu I na zalost… Više »

...
Gost
...

Pomalo ljudi to je suterski trening, svaka cast ns tome al utakmice su jedno a trening drugo.

Srećko
Gost
Srećko

Talenat je 5% ,sve ostali je,rad,rad i samo rad.Ne dozvoli da te porede sa bilo kim pa makar to bio i veliki Dražen.Budu samo svoj i samo tako ćeš doći do cilja što ti iskreno želim.Živio.

Send this to a friend